Gå til sidens hovedinnhold

Stig-André Berge klar for ny OL-satsing

Bryteveteranen Stig-André Berge har hatt en liten tenkepause og landet på å strekke karrieren sin ytterligere ett år fram i tid med OL som det store målet.

Den snart 37 år gamle bronsevinneren fra OL i Rio de Janeiro for fire år siden gikk i tenkeboksen da det ble klart at Tokyo-lekene ble utsatt i et år som følge av koronapandemien.

– Jeg tenker hele tiden, hver dag, på om jeg skal fortsette eller ikke. Enkelte minutter er sånn «jeg skal fortsette», og enkelte minutter er det helt motsatte. Det verste er uvissheten, sa Berge til NTB i et intervju i april.

Mandag holdt Berge pressekonferanse på Slynga i Rælingen, og der var budskapet at han fortsetter karrieren til og med neste års OL.

Berges forrige konkurranse var under bryte-EM i Roma i februar. Han klarte ikke å ta sin tredje EM-medalje på rad, etter sølv i både 2018 og 2019. Tapet i bronsekampen gikk hardt inn på ham. Han betegner seg selv som hevngjerrig.

36-åringen har fasilitetene på plass hjemme på Fjerdingby i Rælingen, med både styrkeutstyr, to tredemøller og en brytematte. Han holder seg i form ved å trene hver dag, opptil flere ganger.

Berge debuterte i seniorsammenheng med bronse i 54-kilosklassen i NM i Porsgrunn i 1999, som 15-åring. I løpet av proffkarrieren har han tatt OL-bronse i Rio i 2016, VM-bronse i Tasjkent i 2014 og tre EM-sølv – fra Sofia i 2007, Kaspijsk i 2018 og Bucuresti i 2019.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken