Trafikktallene fra hovedflyplassen, viser at det var en nedgang i antall passasjerer på 86 prosent i forrige uke sammenlignet med tilsvarende uke i 2019. Det skriver NRK.

Til kanalen forteller lufthavndirektør Stine Ramstad Westby at de nå stenger Pir Nord og hele den østre delen av avgangshallen om kort tid.

– For det første driver vi lufthavnen med en rullebane nå, der vi veksler mellom de to vi har. I tillegg skal vi nå stenge ned halvparten av avgangshallen, så bare den nyeste delen vil være åpen fremover. Passasjerene vil oppleve det ved at de ser at vi setter opp byggevegger og fysisk stenger av denne delen av terminalen, sier Westby til NRK.

Stenger ut neste år

Flyplassen ser for seg å holde disse områdene stengt ut neste år.

– Det vil gjøre at vi kan spare strøm, renhold og vedlikehold. I den situasjonen vi er i akkurat nå med lite inntekter, teller hver krone, vi må spare der vi kan, sier Westby.

Lufthavndirektøren ser ikke for seg at flytrafikken vil ta seg opp før fra 2022 og 2023.

I 2020 ser det ut til å bli i underkant av 10 millioner reisende, mot 29 millioner i fjor.

– 9,5 millioner reisende er under det vi hadde da vi forlot Fornebu i 1998 og dro opp hit. Vi tror det kommer til å holde seg slik ut neste år, sier Westby til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

Frykter masseoppsigelser

Hun frykter nå masseoppsigelser ved flyplassen, og forteller at flere butikker og serveringssteder sliter med å få det til å gå rundt.

– Det er nå mange som er permittert i de selskapene som har sin virksomhet her på flyplassen. Til våren utløper muligheten for å permittere dem lengre. Da er vi forberedt på at det blir oppsigelser, kanskje masseoppsigelser i virksomhetene som holder til her oppe, sier Westby til NRK.