Stenger den ny piren

Foto:

Som følge av nedgang i flytrafikken stenges pir nord for all trafikkavvikling fra både innland og utland.

DEL

Det melder Avinor på sine nettsider. Stengingen trer i kraft klokken 12 fredag.

– Vi ser et klart behov for å tilpasse den totale driften til trafikknedgangen, og med drøyt 5000 reisende i går har vi besluttet å nedskalere tilgjengelig infrastruktur. Derfor stenger vi pir nord fra klokken 12.00 i dag for både innlands- og utlandstrafikk, sier terminaldirektør Ragnhild Vasset Hjerpsted i en pressemelding.

Når all utlandstrafikk nå samles i pir øst, er det heller ikke behov for å holde den midlertidige grensekontrollen på ankomst åpen. Passkontrollboksene vil imidlertid bli stående i posisjon inntil den ekstraordinære situasjonen med stengt grense er opphørt.

– Nedstengingen av pir nord er et ytterligere ledd i arbeidet med å komprimere driften, for å sikre fortsatt sikker og stabil drift, og for å redusere produksjonskostnadene for alle parter. Endringen støttes av Politiet og fly- og handlingselskapene, forklarer Hjerpsted.

Mandag 23. mars stengte bagasjeanlegget i sentralbygg øst (T1), inkludert innsjekksområdene 4 til 9 og sikkerhetskontrollen i sentralbygg øst. Onsdag la man om til enbanedrift og torsdag 26. mars ble sikkerhetskontrollen for ansatte ved innsjekkingsområde 10 (øst) midlertidig stengt.


Artikkeltags