Dette har også skjedd med flere Arbeiderparti-profiler og kommuneparti-sider. Men dette er ikke kun et Arbeiderparti-fenomen, Margrethe Prahl Reusch i Venstre har opplevd det samme, og senest her om dagen fikk jeg melding fra Ronny Røste i Frp som opplever trøbbel med deres sider. Ronny forteller også om flere profiler i Frp som utsettes for det samme.

Null sikkerhet

Jeg er 100 prosent sikker på at det er mange flere som har opplev dette i forbindelse med valg og politiske ytringer. Facebook og Meta har ikke noe telefonnummer du kan ringe for å oppklare ting, de har ingen mailadresse. De har kun automatiske hjelpesider og når disse ikke løser problemet er du helt uten støtte. Null sikkerhet og du kan ikke påklage avgjørelser som er tatt.

Meta er i disse tider bøtelagt av datatilsynet med 1 mill. i dagsbøter på grunn av personvern, de har prøvd å stoppe det men uten hell. Jeg håper dette er starten på en prosess hvor Facebook og Meta tvinges til å ta brukernes personvern på alvor. Jeg tar det som en selvfølge at Facebook og Meta ikke har noe med det å gjøre, men vi kan ikke være så naive å tro at dette sikkert bare er brukerfeil.

Kneble stemmer

Det finnes krefter der ute som aktivt jobber for å kneble stemmer, destabilisere og undergrave demokratiet vårt. I Lillestrøm kommune, i lille Norge? Ja, absolutt. Noen vil ikke demokratiet vårt vel. Du svarer best på trusselen ved å bruke stemmeretten din. Stem for demokratiet vårt uansett hvilket parti du støtter! Godt valg!

Yngve Lofthus Teigen, listekandidat (Ap)