Steiner faller ned rett ved fotballbanen

LØVENSTAD: Den senere tiden har det falt ned flere større steiner fra fjellveggen langs Sandbekken kunstgressbane. Nå tar kommunen grep.

LØVENSTAD: Den senere tiden har det falt ned flere større steiner fra fjellveggen langs Sandbekken kunstgressbane. Nå tar kommunen grep. Foto:

Kommunen tar ingen sjanser etter at steiner har falt ned ved kunstgressbanen som ligger tett opptil en fjellvegg.

DEL

Denne uken starter derfor sikringsarbeidet.

– Straks er det sesong for bruk av banen. Vi ønsker at den skal være i en stand slik at det ikke er til fare for noen. Alle skal føle seg trygge, sier kommunalteknisk sjef i Rælingen kommune, Henning Colbjørnsen.

Denne uken anlegges en midlertidig vei inn til Sandbekken kunstgressbane på Løvenstad i Rælingen, fra og med neste uke vil det pågå sikringsarbeid.

Sikrer med bolter

– Steiner har begynt å falle fra fjellskjæringen langs fotballbanen, noen steder falt det ned steiner i løpet av vinteren. Nå skal vi gå over området og sikre med bolter, betrygger han.

(Saken fortsetter under bildet)

FJELLVEGG: Denne uken gikk Rælingen kommune ut på sin Facebook-side for å informere at det i en måneds tid vil være delvis avsperrede områder, som følge av sikringen.

FJELLVEGG: Denne uken gikk Rælingen kommune ut på sin Facebook-side for å informere at det i en måneds tid vil være delvis avsperrede områder, som følge av sikringen. Foto:

Kommunalteknisk sjef forteller at det var etter kommunen mottok meldinger og området ble sjekket ut, at de hev seg rundt.

– Vi har vurdert at vi skal være føre var og gjøre det som er nødvendig – før det skjer noe alvorlig. Vi stenger av de arealene som er nødvendige langs den ene siden av banen, for å utføre arbeidet i en måneds tid. Vi vil være sikre på at ingen kan komme helt inntil når dette pågår.

– Tar det nå før det blir noe stort

Ifølge Colbjørnsen, er grunnen til at steiner har falt fra veggen blant annet en konsekvens av vinterens is og kulde.

– Det er rett og slett sånt som kan skje, men da vi ble klar over dette gjorde vi tiltak i hui og hast. Det hadde vært dumt om noe mer skulle ha falt ned og vi tar det nå før det blir noe stort, sier han.

Artikkeltags