Steiner faller ned rett ved fotballbanen

LØVENSTAD: Den senere tiden har det falt ned flere større steiner fra fjellveggen langs Sandbekken kunstgressbane. Nå tar kommunen grep.

LØVENSTAD: Den senere tiden har det falt ned flere større steiner fra fjellveggen langs Sandbekken kunstgressbane. Nå tar kommunen grep. Foto:

Kommunen tar ingen sjanser etter at steiner har falt ned ved kunstgressbanen som ligger tett opptil en fjellvegg.

DEL

Denne uken starter derfor sikringsarbeidet.

– Straks er det sesong for bruk av banen. Vi ønsker at den skal være i en stand slik at det ikke er til fare for noen. Alle skal føle seg trygge, sier kommunalteknisk sjef i Rælingen kommune, Henning Colbjørnsen.

Denne uken anlegges en midlertidig vei inn til Sandbekken kunstgressbane på Løvenstad i Rælingen, fra og med neste uke vil det pågå sikringsarbeid.

Sikrer med bolter

– Steiner har begynt å falle fra fjellskjæringen langs fotballbanen, noen steder falt det ned steiner i løpet av vinteren. Nå skal vi gå over området og sikre med bolter, betrygger han.

(Saken fortsetter under bildet)

FJELLVEGG: Denne uken gikk Rælingen kommune ut på sin Facebook-side for å informere at det i en måneds tid vil være delvis avsperrede områder, som følge av sikringen.

FJELLVEGG: Denne uken gikk Rælingen kommune ut på sin Facebook-side for å informere at det i en måneds tid vil være delvis avsperrede områder, som følge av sikringen. Foto:

Kommunalteknisk sjef forteller at det var etter kommunen mottok meldinger og området ble sjekket ut, at de hev seg rundt.

– Vi har vurdert at vi skal være føre var og gjøre det som er nødvendig – før det skjer noe alvorlig. Vi stenger av de arealene som er nødvendige langs den ene siden av banen, for å utføre arbeidet i en måneds tid. Vi vil være sikre på at ingen kan komme helt inntil når dette pågår.

– Tar det nå før det blir noe stort

Ifølge Colbjørnsen, er grunnen til at steiner har falt fra veggen blant annet en konsekvens av vinterens is og kulde.

– Det er rett og slett sånt som kan skje, men da vi ble klar over dette gjorde vi tiltak i hui og hast. Det hadde vært dumt om noe mer skulle ha falt ned og vi tar det nå før det blir noe stort, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken