Gå til sidens hovedinnhold

Statsbudsjettet: Gratis SFO og fulltidsbarnehage

Artikkelen er over 4 år gammel

20 millioner kroner er avsatt i statsbudsjettet til et prøveprosjekt med gratis SFO og fulltidsbarnehage.

Det forteller stortingsrepresentant Abid Q. Raja (V) til rb.no lørdag kveld etter at det ble klart at regjeringen hadde kommet til enighet om et nytt statsbudsjett med samarbeidspartiene Krf og Venstre.

– Dette var et forslag vi lanserte i RB tidligere i høst da jeg sammen med Boye Bjerkholt i Skedsmo Venstre besøkte en barneskole i Skedsmo, sier Raja.

Prøveordningen gir de familiene som har en inntekt på under 500.000 kroner rett til gratis SFO og fulltidsbarnehage.

– Regjeringen har avsatt 20 millioner kroner til dette formålet og det mener jeg er veldig viktig. For barna er det veldig mye læring av å være på SFO eller i en fulltidsbarnehage. Barna lærer atferd får nye venner og sosialiseres i større grad.

Problemet er bare at det koster en del penger å sende barna på disse tilbudene.

– Derfor er dette et prosjekt som er rettet mot familiene som ikke har så veldig høy inntekt. 500.000 kroner høres kanskje ut som lite penger, men det er veldig mange familier som har lavere inntekt enn dette.

Skedsmo var foreslått av Raja som en av kommunene i prosjektet. Det ville derimot ikke regjeringen gå med på.

– Jeg har foreslått Skedsmo som en av kommunene i prøveordningen, men regjeringen vil at kommunene skal søke ut fra et rettferdighetshensyn. Derfor håper jeg at kommunen ser sitt snitt og søker for å få bevilget midler til å gjennomføre dette, sier Raja og fortsetter:

– For min del så håper jeg jo på Skedsmo.

Kommentarer til denne saken