Gå til sidens hovedinnhold

Starter nettbutikk for lokale bedrifter: – Vi håper vi kan hjelpe noen av de bedriftene som sliter fordi de må holde stengt

Romerikes Blad sørger for både lagring og utkjøring av varer fra ny nettbutikk som nå åpnes for lokale bedrifter.

– Akkurat nå er det mange av kundene våre som har store problemer, så vi har forsøkt å tenke nytt ut fra deres behov. Vi håper vår nye nettløsning kan hjelpe noen av de bedriftene som sliter fordi de må holde stengt. Det er heller ingen hemmelighet at Romerikes Blad har tapt markedsandeler til internasjonale aktører som Google og Facebook de siste årene, så vi vil gjerne også styrke vårt eget digitale tilbud, sier administrerende direktør i Romerikes Blad, Kristina Fritsvold Nilsen.

Nettbutikken har fått navnet og nettadressen raumer.no, etter det norrøne order raumer som betyr romeriking. Her kan altså lokale bedrifter få sine varer lagt ut for salg. Varene plasseres på lager hos RB og avisbudene sørger for å distribuere dem ut til kundene. RB håper tilbudet treffer både nye og eksisterende annonsekunder.

– Et supplement

– Dette er midt i blinken for mindre aktører som ikke har hatt kapasitet til å etablere seg på nett, fordi vi tilbyr en alt i ett-løsning der man både får lagerplass, markedsføring og distribusjon, sier salgsdirektør Terje Kjos Johansen.

Han mener nettbutikken kan være interessant også for litt større bedrifter på Romerike, selv om de kanskje har egne nettløsninger fra før.

– Dersom de tilbyr lokale produkter vil det passe godt i en nettbutikk med andre varer fra Romerike. Da blir dette en alternativ salgskanal som et fint supplement, sier han.

Pilotprosjekt

De to er naturlig nok spent på mottakelsen, men understreker at den langt fra er noe skudd i blinde.

– Vi har gjort en analyse av kundepotensialet og har stor tro på konseptet. Vi har jobbet intensivt for å få dette til raskt, ettersom det er akkurat nå forretningene er stengt og har et prekært behov for å teste nye muligheter, sier Nilsen, og forteller at det akkurat nå sendes invitasjoner til det lokale næringslivet hvor konseptet presenteres nærmere.

Satsingen er foreløpig av tidsbegrenset varighet, blant annet fordi det er akkurat nå pandemien stenger mye av samfunnet ned.

– Dette er derfor et pilotprosjekt som går fram til sommeren, sier Nilsen.

Kommentarer til denne saken