Like før klokka 15 fikk politiet melding om en mulig hendelse i området ved Årnes stasjon.

– En lokfører på et tog observerte det som kunne være en som var på vei til, eller hadde falt i sporet. Det var vi nødt til å avklare, forteller operasjonsleder Halvor Andersen i Øst politidistrikt.

Fant ingen

Politiet har lett grundig i området med flere enheter. Også ambulanse og brannvesen var på plass i tilfelle det hadde skjedd en ulykke.

– Vi har gått over strekningen som kan være aktuell, men avslutter. Vi har konkludert med at ingen har falt i sporet eller blitt påkjørt, sier Andersen.

Togtrafikken har vært stengt mellom Fetsund og Sørumsand, men er nå i gang igjen. Man må likevel påregne forsinkelser utover ettermiddagen.

Trafikken er tilbake

Pressevakt Olav Nordli i Bane Nor bekrefter at en episode stanset togtrafikken på Kongsvingerbanen i rundt en time onsdag ettermiddag.

– Vi fikk meldinger om at det var en mulig blindpassasjer på et godstog, noe som slett ikke er trygt. Toget ble stanset på Roven mellom Sørumsand og Fetsund, og nødetater ble tilkalt. De gjennomførte en kontroll på stedet, hvorpå godstoget fikk fortsette videre. Trafikken er nå tilbake, sier Nordli.

Må påregne forsinkelser

Han påpeker at forsinkelsene nok vil vare utover kvelden.

– Det forplanter seg jo litt etter at togene har stått en stund. Nå har vi en del tog som ikke er på rett plass, så det jobber vi med å rette opp i. Utover kvelden regner jeg med at det har roet seg ned, sier Nordli.

Han kommer til slutt med en siste oppfordring:

– Uansett årsak og grunn er det både farlig og forbudt å ferdes i eller ved jernbanespor. Vi oppfordrer folk til å holde seg unna sporet, sier pressevakten.