Gå til sidens hovedinnhold

Hva er det med Manchester United og semifinaler?

At de møter et italiensk lag i semifinalen øker sjansene for Manchester United til å ta seg til Europa League-finalen. Iallfall sier statistikken det.

(Nettavisen)

Manchester United har spilt fire semifinaler siden starten av 2020, og de har ennå ikke klart å ta seg til en finale.

I fjor tapte Manchester United semifinalene i Europa League, FA-cupen og ligacupen. I januar gikk De røde djevlene på sitt fjerde semifinaletap på rad da de tapte mot byrival Manchester City i ligacupen.

Fredag er det ca. 341 millioner i Eurojackpot-potten.

Solskjær hevder ifølge den britiske avisen the Mirror at Manchester United ikke har en mental barriere når det kommer til semifinaler.

- Nei, det er ikke psykologisk. Du møter gode lag i semifinalene, og vi var bare ikke gode nok denne gangen, sa han til Sky Sports etter tapet mot Manchester City i januar.

Vi tror semifinale-mareritt til United tar slutt mot AS Roma.

De røde djevlene har nemlig et godt tak på italienske lag. United har kun tapt én av de siste tolv kampene mot italiensk motstand i Europa. Fasiten viser åtte seire, tre uavgjorte. Det eneste tapet i denne perioden kom mot Juventus i gruppespillet i Champions League i 2018-2019-sesongen.

De har også vunnet alle tre hjemmekampene mot AS Roma i Europa.

Ole Gunnar Solskjær har gode minner fra å spille mot Roma. Han kom inn som innbytter og fikk sin siste kamp da Manchester United vant 7-1på Old Trafford i 2007. Vi tror ikke United vinner 7-1 torsdag, men vi tror United vinner.

Manchester Utd - Roma (Pause/fulltid dobbel) - U/H 4,00 (spillestopp torsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Hos Bookmakerne og ekspertene er Manchester United favoritter til å løfte sitt første trofé siden 2017, da de vant Europa League med Jose Mourinho som manager.

Skal de klare det, må Ole Gunnar Solskjærs menn først slå ut Serie A-gigantene AS Roma i Europa League-semifinalen. Den første kampen mellom lagene spilles på Old Trafford torsdag kveld.

Fredag er det ca. 341 millioner i Eurojackpot-potten.

Manchester United spiller torsdag sin femte semifinale siden starten av 2020, og de har ikke klart å ta seg videre til en finale i denne perioden.

De har gode muligheter til å gjøre noe med den statistikken mot det italienske hovedstadslaget. AS Roma har kun én seier på de syv siste ligakampene.

Bunnsolide på hjemmebane i Europa

Manchester United er ubeseiret i de siste 17 hjemmekampene i Europa League. De har vunnet 13 av dem, og spilt uavgjort i fire. Bruno Fernandes har vært en viktig spiller for United i Europa. Portugiseren har 17 mål og elleve målgivende pasninger på 30 kamper i Europa League for United og Sporting Lisboa.

Fernandes spilte hele kampen for United mot Leeds i helgen. Den endte 0-0, og nå er United ubeseiret i 24 bortekamper i den engelske toppdivisjonen.

Solskjærs menn har et tøft kampprogram. De skal møte Roma to ganger i løpet av syv dager, og søndag møter de erkerivalene Liverpool på Old Trafford.

Fredag er det ca. 341 millioner i Eurojackpot-potten.

Manchester United er ubeseiret i de ti siste hjemmekampene, og de har vunnet fire kamper på rad. De skal være i stand til å ta sin femte seier på rad mot et Roma-lag som er ute av form.

Paulo Fonsecas mannskap er uten seier i de fire siste kampene. I helgen tapte de 2-3 mot Cagliari. Nå ligger de nede på syvendeplass i Serie A, elleve poeng bak Juventus som innehar fjerdeplassen.

Uavgjort til pause?

Å vinne Europa League er trolig den eneste muligheten for Roma til å kvalifisere seg for neste sesongs Champions League, men borteformen skranter. De har tapt de to siste bortekampene, og vi tror de får det tøft på Old Trafford.

Men: Roma har scoret i seks av de syv siste bortekampene, og det er slett ikke umulig at de kan score mot et United-lag som har sluppet inn mål i tre av de fem siste kampene. De kommer til å gi United-kamp.

Her finner du hele oddsprogrammet

Trolig Manchester United-lag: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Fred; Rashford, Bruno Fernandes, Pogba; Greenwood.

Roma stiller sannsynligvis med denne startelleveren: Pau López; Smalling, Cristante, Ibañez; Karsdorp, Villar, Veretout, Spinazzola; Pellegrini, Mkhitaryan; Džeko.

Det har stått uavgjort til pause i to av de tre hjemmekampene til United i utslagsspillet i Europa League, og det har også stått uavgjort etter de første 45 minuttene i syv av de siste ti Premier League-kampene til United.

Vi tror De røde djevlene vinner torsdagens kamp på Old Trafford, men det blir en tett og jevnspilt kamp. Et scenario hvor det står uavgjort til pause, men at United vinner etter 90 minutter gir 4,00 i odds. Det er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset