(Nettavisen)

Motherwell-stjernen var 24 år da han tilbake i 2015 ble dømt til tre år i fengsel, for å ha angrepet et par på Parkville Hotel i Blantyre to år tidligere.- Det var en mørk periode i livet mitt, det er sikkert. Det er ikke noe jeg vil oppleve igjen, men det åpnet øynene mine for mange ting, og det viste meg hvor jeg ønsket å være i livet mitt, sa Declan Gallagher til BBC Scotland.

- Det hjalp meg med å bygge opp selvtilliten, etter å ha vært i en situasjon jeg aldri trodde jeg skulle komme i, for deretter å komme tilbake for å spille fotball, vel vitende om at jeg ønsket å skape et bedre liv for meg selv og min familie.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Declan Gallagher fikk en ny mulighet i Livingstone etter å ha sonet fengselsstraffen, deretter gikk veien videre til Motherwell hvor forsvarsspilleren ble gjort til kaptein, og neste sesong skal han spille i hardsatsende Aberdeen.

At Declan Gallagher får gult kort i mandagens kamp mot Tsjekkia gir 2,95 i odds

Gallagher har nå spilt ni kamper for det skotske landslaget, blant annet den viktige kampen i november da Skottland kvalifiserte seg for EM for første gang på 23 år. Mandag er han aktuell for startelleveren til skottene når de spiller lagets åpningskamp i mesterskapet mot Tsjekkia.

Skottland - Tsjekkia 2.75 - 2.85 - 2.70 H

(spillestopp mandag kl. 14.59. Kampen vises på TV 2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

EM, gruppe D. Spilles i Glasgow. Skottland møter Tsjekkia i åpningskampen i EM mandag.

Disse nasjonene møttes to ganger i Nations League i fjor, og the Tartan Army vant begge kampene. Skottland vant 2-1 borte, og deretter 1-0 hjemme på Hampden.

Skottene har enda større grunn til å være optimister mandag, da spiller de hjemme på Hampden Park i Glasgow hvor de har 12.000 tilskuere på tribunen.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Mange Premier League-stjerner

Likevel; Dette tsjekkiske laget blir ingen walkover. De slo tross alt England i EM-kvalifiseringen, og to av nøkkelspillerne i laget er Premier League-profilene Tomas Soucek og Vladimir Coufal.

EM er den første store turneringen for Skottland siden VM i 1998, og forventningene til hva Steve Clarks menn kan klare i mesterskapet er moderate. Men skottene var superb i kvalifiseringen, hvor de tok en sterk seier mot Serbia i playoffen.

Det skotske landslaget har en rekke Premier League-stjerner som Andy Robertson (Liverpool), Scott McTominay (Manchester United), Kieran Tierney (Arsenal), Che Adams og Stuart Armstrong (Southampton) og John McGinn (Aston Villa).Her kan du skrape Flax på nettDe har også fått en god oppladning til mesterskapet, hvor de slo Luxembourg og spilte 2-2 mot Nederland. Skottene spiller to av tre gruppespill-kamper hjemme i Glasgow.

Der har ikke Steve Clarkes lag tapt på nesten to år. De har vunnet fem av de åtte siste kampene på Hampden Park. Motstanderne har ikke vært veldig imponerende, men 1-0-seieren mot Tsjekkia i oktober i fjor viser at de også kan slå sterke lag.

Svak EM-oppkjøring

Tsjekkia liker seg ikke på bortebane. De har spilt seks kamper på rad på Hampden Park uten å vinne. Fasiten viser 0-1-5.

Tsjekkia fikk også juling i den siste oppkjøringskampen før mesterskapet, hvor de tapte 0-4 mot Italia. Dermed har de tapt fire av de fem siste kampene før EM.

Det gir ikke en god inngang til mesterskapet. De har gått målløse av banen i alle fire kampene. Vi tror Skottland får en perfekt start på EM og vinner mandagens kamp til flotte 2,75 i odds.

Her kan du levere tipset