(Nettavisen)

Glimt jakter fortsatt sin første borteseier i årets Champions League-kvalifisering.

Sjekk den overraskende høye oddsen på dette Bodø/Glimt-spillet mot Zalgiris her

5–0-seieren over Zalgiris på Aspmyra sist onsdag gjør at klubben etter alt å dømme møter Ludogorets eller Dinamo Zagreb i Champions League-playoffen med mindre klubben går på en megablemme i Litauen.

Det tror vi ikke.

Glimt har lært etter flere bortebane-smeller i Europa

Se Zalgiris - Bodø/Glimt på TV 2 Play med Strim. Skaff deg tilgang her!

Vi tror de vinner i Vilnius.

Zalgiris - Bodø/Glimt

Odds: Bodø/Glimt vinner og det scores over 2,5 mål i kampen - 2,90 i odds

Kampstart tirsdag 9. august klokken 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

LFF stadion

Slik ser du kampen:

Den vises på TV 2 Play

Se Zalgiris - Bodø/Glimt på TV 2 Play med Strim. Skaff deg tilgang her!

Vi tror at Bodø/Glimt vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,90 i odds

På de tre siste hjemmekampene i Champions League-kvalifiseringen har Glimt utrolige 16-0 i målforskjell. Det inkluderer 5-0-seieren mot Zalgiris.

Men: På bortebane har det imidlertid ikke gått like bra.

Glimt hadde en trygg 3-0-ledelse med seg til returkampen på Færøyene mot Klaksvik. I den kampen scoret hjemmelaget to mål før det var spilt 25 minutter. Dermed var de nordnorske nervene i helspenn. Glimt slapp med skrekken og gikk videre med seier 4–3 sammenlagt. Se Zalgiris - Bodø/Glimt på TV 2 Play med Strim. Skaff deg tilgang her! I Belfast sjokkerte Linfield og vant 1–0 etter at de avgjorde kampen helt på tampen, men på Aspmyra slo nordlendingene tilbake og vant 8-0. Kjetil Knutsens gutter har vært svake i begge de to bortekampene i kvaliken. Det gir grunn til bekymring. For i fjorårets match i Vilnius var Glimt heldige som klarte 2-2. De ble rundspilt i første omgang og lå under 0-1 til pause. Det kunne vært både 0-3 og 0-4. Tirsdag skal de tilbake til den litauiske hovedstaden. Da må de passe på ikke å undervurdere motstanderen, slik det virket som de gjorde i fjor.

12 mål på to kamper

Glimt er i form. De fulgte opp onsdagens 5-0-seier mot Zalgiris med å banke Odd 7-0 i Eliteserien. Bodøværingene er nå åtte poeng bak serieleder Molde med én kamp til gode.

Zalgiris' forsvarsspiller Dinmukhammed Kashken ble utvist i den siste ligakampen mot Banga, men han kan spille mot Glimt.

Litauerne vil trolig starte med Mathias Oyewusi på topp. Han scoret viktige mål i de to tidligere kvalikrundene, men fikk ikke mye til på Aspmyra. Han får Renan Oliveira som makker. Brasilianeren har scoret åtte mål på 14 ligakamper for Zalgiris så langt denne sesongen.

Ca. 297 millioner kroner i Eurojackpot-potten fredag. Her kan du levere kupongen

Det er ingen grunn til at Kjetil Knutsen skal gjøre store endringer på Glimt-laget etter den første kampen i Bodø, selv om de har mistet Victor Boniface, som scoret fem mål i de fire første kvalikkampene.

De har fått inn en god erstatter i Lars-Jørgen Salvesen fra Strømsgodset. Nykommeren scoret i den første kampen mot litauerne. I tillegg er Amahl Pellegrino i kjempeform. Han har 15 mål og tre målgivende pasninger på 15 kamper i Eliteserien.

En som Bodø/Glimt ikke får benyttet seg av før et eventuelt gruppespill er nysigneringen Nino Zugelj. Han har spilt for Maribor i Europa denne sesongen, og han er dermed utilgjengelig i kvaliken.

Store penger på spill

Det er mer enn sportslige utfordringer som står på spill for Glimt tirsdag.

Champions League-kvalifiseringen har allerede gitt Bodø/Glimt 10 millioner kroner i premiepenger fra UEFA, og de vil få inn 86 millioner kroner på kontoen om de tirsdag sikrer spill i Champions League-playoffen.

Da vil Glimt være sikret minst Europa League-spill. Taperen av CL-playoffen får umiddelbart 50 millioner kroner. I gruppespillet får klubbene ytterlige 36 millioner kroner rett i klubbkassen. Altså 86 millioner. De pengene tror vi Glimt allerede kan bokføre. De slipper ikke inn seks mål mot dette Zalgiris-laget. Aldri i livet.

Selv om de har lite å spille for, forventer vi at Zalgiris går ut i hundre i tirsdagens kamp siden kampen spilles på hjemmebane.

Glimt har sluppet inn mål i begge de to første bortekampene i Champions League-kvaliken, og det er ikke usannsynlig at Zalgiris kan score mot dem, men sender vertene for mange spillere i angrep vil de bli sårbare for kontringer. Det vil passe Glimt perfekt. Vi tror de kan kontre litauerne i senk.

Det blir neppe en ny overkjøring, men vi tror Glimt vinner i Litauen.

Vi tror at Bodø/Glimt vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,90 i odds