(Nettavisen)

Etter den skandaløse sendingen til NRK hvor programlederne skyldte på Internett for statskanalens egne tekniske tullball ble det likevel til slutt en vinner.

Vinneren ble det som før sendingen var den klare oddsfavoritten: Ulrikke Brandstorp. Artisten som rett før finalen deltok på en annen finale hvor det var storm rundt vinnerne, nemlig Vixen awards, er en favoritt til å vinne hele den internasjonale finalen også.

- Vi tror at Norge har gode sjanser til å hevde seg helt i toppen i finalen i mai, sier Terje K. Jahn som er oddssetter i Norsk Tipping.

10 ganger pengene på norsk seier

Oddsen som er satt er 10. Det betyr i praksis at om du setter 500 kroner vil du få 5 000 kroner hvis Ulrikke vinner. Den 24 år gamle artisten fra Skjeberg var med i Idol i 2013

Senere var hun med i The Voice, og var i 2019 Liesl i Von Trapp-familien på Sound of Music.

Ulrikke var også med i MGP i 2017 med sangen Places. Den gangen ble hun plassert på en fjerdeplass i finalen.

I 2019 gikk det altså helt til topps, og nå tror oddsfavorittene at hun kan komme vinne finalen slik at Eurovision Song Contest i 2021 blir arrangert i Norge.

Skal vi tro internasjonale eksperter er hennes aktivitet på sosiale medier en av de viktigste grunnene. Dette til tross for at hun i skrivende stund ikke er høyere enn 21 000 følgere. Det er likevel 8 300 flere følger enen hun hadde rett før helgen.

Du kan levere ditt spill på Ulrikke her hos Norsk Tipping

Finalen blir arrangert i Rotterdam fra den 12 til 16.mai 2020. Norge er i semifinale 1 sammen med Australia, Hviterussland, Irland, Litauen, Nord-Makedonia, Russland, Slovenia, Sverige, Aserbajdsjan, Beliga, Israel, Kroatia, Kypros, Malta, Romania og Ukaina.

Se video av alle deltagerne Norge tidligere har sendt til Eurovision Song Contest:

Her ser du for øvrig Ulrikke synge sammen med Sondrey i finalen som ble arrangert av NRK:

Går Norge videre fra semifinalen kan det altså bety at Norge blir kåret til vinner rett etter midnatt 17. mai, vår nasjonaldag.

Du kan levere ditt spill på Ulrikke her hos Norsk Tipping

Du kan høre flere låter av Ulrikke under: