(Nettavisen)

Morten Gamst Pedersen fyller 40 år i neste måned, men den tidligere Premier League-spilleren har slettes ikke tenkt å legge opp med det første.

Finnmarkingen spilte for Alta i 2. divisjon sist sesong, men han klarte ikke å hjelpe klubben tilbake til OBOS-ligaen. Nå har Gamst Pedersen har skrevet under på en avtale ut 2021 med klubben han spilte for også i 2020.

Det er ca. 260 millioner i Viking Lotto-potten onsdag. Spill her!

Forrige sesong ble det syv scoringer på 13 kamper for 2.divisjonsklubben fra nord. Denne sesongen har han allerede satt inn fem mål på ni kamper.

I forrige serierunde var det Gamst Pedersen som sørget for 1-1-målet mot Tromsdalen, som ga Alta ett poeng i det nordnorske derbyet. Onsdag møter spiller Alta mot Eidsvold Turn. Da lagene møttes sist sesong tapte finnmarkingene 2-0 på Myhrer stadion. Denne gangen tror vi Alta og Morten Gamst Pedersen kan få med seg poeng fra Romerike. Se kampen mellom Eidsvold Turn og Alta direkte her

Eidsvold Turn - Alta 2.80 - 3.70 - 2.00 U (spillestopp onsdag kl. 18.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Det har vært veldig mye enten eller for Eidsvold Turn denne sesongen, og på tretten kamper totalt (Serie, cup, treningskamper) har de enda ikke spilt uavgjort. De ligger greit plassert på 6.plass i serien med femten poeng, og har nå to strake seire mot Moss (3-1) og Senja (2-1). Det ble dog stopp i cupen sist runde når Raufoss ble for sterke (1-3), men alt i alt har det vært en fin sesong for gutta fra Eidsvoll som også har fine 3-0-1 hjemme hittil.

Se kampen mellom Eidsvold Turn og Alta direkte fra kl. 19.00
En enda bedre sesong har det vært for Alta. De har hatt bra utnyttelse av de erfarne spillerne sine, og de ligger plassen over Eidsvold Turn med seksten poeng. En liten nedtur har det likevel vært i serien med kun ett poeng på de to siste (Kongsvinger (2-3) og Tromsdalen (1-1), men til gjengjeld tok de en skikkelig skalp i cupen nylig når de slo ut Eliteserielaget Tromsø med flotte 3-1.

Alta har nok de beste forutsetningene sett til stallen, men Eidsvold Turn har vært bra hjemme denne sesongen og vant denne kampen 2-0 forrige sesong. Det blir U.

Kongsvinger - Hødd 1.62 - 4.00 - 3.85 H (spillestopp onsdag kl. 17.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Det soleklare toppmøtet denne runder i PostNord-ligaen kommer her når Kongsvinger tar i mot Hødd. Kongsvinger ligger øverst på tabellen med 22 poeng, og det er ett poeng ned til Hødd. Kongsvinger har seilt på en bølge hele sesongen, men sist ble det et skuffende poengtap borte mot Senja når de kun klarte 3-3. Også det andre poengtapet de har hatt i år skjedde på bortebane (Halden 1-2), men her hjemme er de feilfrie med 4-0-0. De er også videre i cupen etter at de slo ut Strømmen med 3-0 på hjemmebane sist runde.

Se kampen mellom Kongsvinger og Hødd direkte fra kl. 18.00

Hødd ligger altså poenget bak med sine 21, og de er det eneste laget uten tap i avdelingen hittil. 6-3-0 har det blitt, og sist slo de Brattvåg 1-0 på hjemmebane. 3-1-0 på bortebane er heller ikke noe å kimse av, og de var meget nære en liten cupskrell mot Molde sist der de holdt 1-1 helt til overtid når Molde avgjorde til 1-2.

Kongsvinger får tipset her på grunn av hjemmebane. H

Brattvåg - Kvik Halden 2.10 - 3.75 - 2.65 H (spillestopp onsdag kl. 13.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Brattvåg har slitt litt hittil i sesongen, og ligger nede på 11.plass, plassen over streken. Likevel er de sterke hjemme med seks poeng på tre kamper og 8-3 i målforskjell viser at de vet hvor målet står. Det ble et knepent bortetap mot Hødd sist, men 5-0 hjemme mot Vålerenga 2 kampen før var meget bra.

Se kampen mellom Brattvåg - Kvik Halden direkte fra kl. 14.00

Kvik Halden er oppe på 4.plass med 17 poeng, og er med det kun fem poeng bak Kongsvinger i topp. Formen er egentlig ganske bra med 3-1-1 på de fem siste, men på bortebane har de slitt de siste kampene med 1-1 mot Fløya, 0-3 mot Hødd og 1-1 mot Vålerenga 2. Tror Brattvåg fort kan bli en ny hard bortekamp, og vi prøver H.

Bærum - Asker 2.85 - 3.75 - 2.00 B (spillestopp onsdag kl. 17.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

De fem første kampene er hentet fra PostNord-ligaen. Bærum må virkelig dra seg selv i skinnet nå etter en skikkelig bølgedal. 9.plass i serien er ikke særlig bra, og med 1-1-3 på de siste fem har de heller ikke noe form å skilte med. Det ble også et skikkelig mageplask i cupen når de røk ut allerede i 1.runde på straffer mot Nordstrand fra 3.div etter at det sto 2-2 til ordinær tid. Et pluss er dog at de er ganske så tighte her på hjemmebane hvor de bare har sluppet inn tre mål på fire hjemmekamper.

Se kampen mellom Bærum og Asker direkte fra kl. 14.00

Asker har startet mye bedre i serien, og ligger helt oppe på en 3.plass med 19 poeng. 6-2-1 er fin statistikk, men også de gikk på en gigasmell i den første runden i cupen når Ullern ble for sterke og Asker tapte hele 1-3. De slo heldigvis raskt tilbake i serien med 2-0 hjemme over Florø. På bortebane er de seriens beste lag med fire strake seire og flotte 12-2 i målforskjell. Asker er klare favoritter her. B

Fløya - Senja 2.80 - 3.70 - 2.05 H (spillestopp onsdag kl. 18.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Et nord-norsk bunnmøte får vi når Fløya tar i mot Senja. Fløya ligger nemlig nest nederst med skarve fire poeng, og de venter fortsatt på sin første seier. De har tatt noen fine poeng mot lag som Kvik Halden og Tromsdalen, men skal de beholde plassen trengs det noen trepoengere snart. De slo ut Tromsdalen i cupen, men sist ble det reisepass mot KFUM når det endte hele 1-5. De siste årene har disse lagene delt broderlig på poengene, for i fjor ble det 1-1, mens de vant hver sin treningskamp før sesongstarten i år.

Se kampen mellom Fløya og Senja direkte fra kl. 19.00

Senja er ikke mye bedre, for de ligger plassen over Fløya med fem poeng. De har dog klart å få en seier mot Bærum på hjemmebane (4-1), og sist imponerte de faktisk med å klare 3-3 hjemme mot Kongsvinger. På bortebane er det dog mer trist, for der står de med en smultring. 0-0-4 og 3-14 viser klart og tydelig at de ikke trives på reisefot.

Fløya venter på sin første seier, mens Senja faktisk imponerte litt hjemme mot Kongsvinger sist. Borte er de dog katastrofale og her må vi prøve H når oddsen er såpas skjev.

Øygarden - Vard Haugesund 2.20 - 3.80 - 2.45 U (spillestopp onsdag kl. 18.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Øygarden er et soleklart hjemmelag, og står med 4-1-0 og 10-1 etter fem hjemmekamper. Borte er det er helt annen historie for der er de seriens dårligste med 0-0-4 og 2-14. Meget spesiell statistikk der, og til sammen gir dette en 7.plass med tretten poeng. De tapte nest sist borte 1-2 mot Skeid etter at de ledet til pause, men de vant endelig i bortekamp sist når de slo ut Fyllingsdalen i cupen med 2-1.

Se kampen mellom Øygarden og Vard direkte fra kl. 19.00

Vard Haugesund har en fin sesong. Og særlig på bortebane har de imponert med 2-2-0 og 8-2 i målforskjell. De ligger på 3.plass med 18 poeng, og det er faktisk bare tre poeng opp til Skeid på toppen av tabellen. Nå har de også bare serien å tenke på etter at de overraskende ble slått ut av cupen mot Åkra etter straffer i 1.runde. Det var kanskje en liten vekker, for de slo kjapt tilbake med 3-2 i serien hjemme mot Notodden kampen etterpå.

Et meget godt hjemmelag mot et godt bortelag. Denne kampen er vrien, og vi ender på U.

Nardo - Fram 2.15 - 3.70 - 2.55 H (spillestopp onsdag kl. 15.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Nardo er i ganske bra slag nå med tre seire på de fire siste. I serien ble det et tap sist mot Odd 2 med 1-2, men de har slått ut både Verdal (6-0) og Stjørdals-Blink (3-0) i cupen nylig. I tillegg vant de 3-2 over Rosenborg 2 før det igjen, slik at formen er ganske så god selv om de ligger nede på en 12.plass.

Se kampen mellom Nardo og Fram direkte fra kl. 16.00

To poeng lengre opp ligger Fram Larvik med elleve poeng, men de er ikke særlig gode borte med kun to poeng og 4-10 etter fem bortekamper. De røk ut i cupen mot Odd sist, og her blir Nardo små favoritter. H

Sotra - Arendal 5.40 - 4.50 - 1.40 B (spillestopp onsdag kl. 15.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Sotra er nede på 11.plass foran denne. De slo Rosenborg 2 2-0 borte sist, men generelt sliter de med tre tap på de fem siste. De røk også ut mot Fana i cupen, så stimen er ikke særlig positiv.

Se kampen mellom Sotra og Arendal direkte fra kl. 16.00

Arendal startet meget bra, men så møtte de skikkelig veggen i serien med kun ett poeng på de siste tre kampene. I mellomtiden har de dog spilt noen fine cupkamper, og sist slo de faktisk ut eliteserielaget Sandefjord etter ekstraomganger. Det kan hende det var vendepunktet for laget som fortsatt ligger flott plassert på en 2.plass kun poenget bak Skeid. Vi prøver B.

Tromsdalen - Moss 1.60 - 4.00 - 3.95 U (spillestopp onsdag kl. 14.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Tromsdalen er midt på tabellen med tolv poeng. Det er nok litt under pari, og formen er ikke noe særlig med kun ett poeng på de tre siste seriekampene. I tillegg røk de skuffende ut av cupen etter straffer mot Fløya. På hjemmebane er dog formen litt bedre med to seire siste tre før Kongsvinger vant 2-1 sist.

Se kampen mellom Tromsdalen og Moss direkte fra kl. 15.00

Her kommer Moss på besøk, og det ligger helt nede på 10.plass med ni poeng. 0-2-2 på de siste fire i serien er langt ifra særlig bra, men borte er de faktisk helt ok med åtte poeng på fem kamper. I tillegg gjorde de en flott innsats nylig i cupen når de slo ut Fredrikstad med 3-1.

Tromsdalen ok favoritter her, men Moss er faktisk ikke så verst på reise. Da blir 1.55 altfor lavt, og vi gambler heller på en fint priset U.