(Nettavisen)

Liverpool har kun vunnet én av de siste 15 bortekampene på Old Trafford, og vi synes det er uforståelig at de er gjort til favoritter i søndagens kamp.

Liverpool har opplevd en opptur etter at Jürgen Klopp kom til Anfield i 2015. De har vunnet Premier League og Champions League, men til tross for en imponerende troféfangst, har tyskeren ennå ikke vunnet på Old Trafford.

Onsdag er det ca 229 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Merseyside-laget har gjort det bedre enn Manchester United i de fleste sesongene etter at 53-åringen kom til England, men De røde djevlene har unngått å tape mot erkerivalen på hjemmebane. Fasiten viser fire uavgjorte og tre seire til United.

Så sent som i januar vant Ole Gunnar Solskjærs menn 3-2 mot Liverpool i FA-cupen på Old Trafford.

De to lagene møtes igjen søndag, og denne sesongen har Manchester United vært bedre enn Liverpool. De ligger an til å sikre seg andreplassen i Premier League, og etter torsdagens 6-2-seier mot Roma er de så godt som klare for finalen i Europa League.

Søndagen er første gangen Klopp kan stille med Thiago Alcantara i en Premier League-kamp mellom de to lagene på bortebane, og han kan vise seg å bli en nøkkelspiller.

Fredag er det ca. 467 millioner i Eurojackpot-potten.

Spanjolen kan bli løsningen på Liverpools problemer i kampene mot Ole Gunnar Solskjær, som har lykkes med å stoppe de offensive vingbackene hos Liverpool i tidligere møter. Thiagos ferdigheter gjør at Liverpool også kan spille seg gjennom i midten av banen, skriver Liverpool Echo.

Det er ingen spiller i Premier League som har flere offensive pasninger enn 30-åringen ifølge Statsbomb denne sesongen. Det gjør at Ole Gunnar Solskjær har en ny spiller han må stoppe. Thiago kan vise seg å bli den døråpneren Liverpool trenger på Old Trafford.

Men om han klarer å lede Liverpool til seier på Drømmenes teater er vi mer usikker på.

Manchester United - Liverpool 2,65 - 3,30 - 2,50 U (spillestopp søndag kl. 17.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Etter en skuffende 0-0-kamp på Elland Road sist helg, slo Manchester United brutalt tilbake i midtuken. Ole Gunnar Solskjærs menn vant 6-2 i en dramatisk Europa League-semifinale mot Roma hjemme på Old Trafford.

De røde djevlene ligger på andreplass i Premier League, ti poeng bak serieleder Manchester City og 13 poeng foran erkerivalene fra Anfield. De har egentlig ikke så mye å spille for i Premier League, men det betyr ikke at de tar lett på de siste kampene denne sesongen.

De tar iallfall ikke lett på kampen mot Liverpool.

Men Manchester United har kun vunnet én av de siste ni ligakampene mot Liverpool, uansett bane. Hele seks av kampen har endt uavgjort, og de to siste har endt med seier til Merseyside-laget. Det ligger an til å bli en ny jevnspilt kamp på Old Trafford.

Tre uavgjorte på rad

I motsetning til United har Liverpool alt å spille for. De regjerende Premier League-mesterne ligger på sjetteplass, men trenger tre poeng i søndagens kamp for å henge med i kampen om en plass i Champions League neste sesong.

De skuffet stort med kun å klare 1-1 mot Newcastle sist helg. Det var tredje uavgjort-kampen på rad for Jürgen Klopps mannskap i alle turneringer.

Det positive er likevel at Liverpool har begynt å score igjen. De har nå scoret i syv av de åtte siste kampene, og de har ikke gått målløse av banen i en bortekamp siden starten av januar.

Manchester United har sluppet inn mål i fem av de seks siste kampene, men de har kun gått målløse av banen i én av de siste tolv kampene. Denne statistikken gjør det virker ganske sannsynlig at begge lagene scorer i søndagens storkamp.

Gjør keeperbytte i United

United vil antakeligvis bytte keeper. Dean Henderson kommer inn i mål for David de Gea som startet mot Roma i Europa League.

United mangler fortsatt Anthony Martial og Phil Jones. Begge er ute med skader.

Liverpool må klare seg uten midtstopperen Nathaniel Phillips, i tillegg er langtidsskadde Jordan Henderson, Joel Matip, Joe Gomez og Virgil van Dijk fortsatt på sidelinjen.

Ingen av topp 16-lagene har spilt flere uavgjort-kamper enn Manchester United denne sesongen. Halvparten av de ti kampene som har endt uavgjort har kommet mot de etablerte topp seks-lagene. De spilte blant annet 0-0 på Anfield tidligere denne sesongen, og vi tror også søndagens kamp på Old Trafford ender med poengdeling. 1-1? Eller 2-2? Oddsen på U er 3,30. Det er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset