(Nettavisen)

Førstepremien i Eurojackpot ble stående urørt den siste fredagen i oktober. Dette betyr at førstepremiepotten kommende fredag består av ca. 366 millioner. Det var to tyskere som endte med å dele andrepremiepotten og vant dermed nøyaktig 10 772 750 kroner hver.

Som hver uke ble det trukket en norsk millionvinner, så mangel på norsk seier er det likevel ikke. Den nasjonale vinneren, av 1 million kroner og et reisegavekort til 100 000 kroner, ble denne fredagen en mann fra Østre Toten. Vinneren så frem til en rolig frihelg, etter endt jobb fredag kveld. Mannen gikk uvitende om at han var nybakt millionær, inn på badet for å hoppe i dusjen. Før han rakk å gjøre det hadde han Norsk Tipping på tråden.

Frist Eurojackpot er fredag 19.00

- Jeg tror ikke på dere

- Nei, så fantastisk. Jeg tror nesten ikke på deg, var mannens reaksjon da han fikk servert de gode nyhetene fra Norsk Tipping.

Mannen måtte overbevises litt før han klarte å ta inn den gode nyheten han nettopp hadde fått presentert. Den ferske millionæren fra Toten var likevel rask å plukke opp røret da telefonen ringte.

- Jeg så at det var et Hamar-nummer med flere nuller i etterkant. Da kunne jeg ikke la være å svare, i tilfelle det var Norsk Tipping. Jeg har ikke lagret nummeret, for jeg har aldri tenkt at jeg kom til å trenge det, ler han.

Mannen stod fortsatt på badet da han ble spurt om kona hans visste noe om hva som nettopp hadde hendt.

- Nei, hun vet ingenting, humrer mannen og tusler ut i stua før han setter Norsk Tipping over på høyttaler.

- Nå kan dere fortelle, jubler den nybakte millionæren, mens kona sjokkert får presentert budskapet fra Norsk Tipping.

- Å herregud. Jeg tror ikke på dere, svarer kona mens mannen ler i bakgrunnen.

Rakfisk og tre øl

Stemningen var naturligvis på topp i huset på Østre Toten fredag kveld.

- Vi har spilt hos Norsk Tipping i alle år, men aldri tenkt at at dette kunne skje. Kona vant en gang 30 000 kroner, da barna var små. Da tok vi oss en sydentur.

I tillegg til å vinne pengepremien på 1 million kroner, får den nasjonale vinneren i Eurojackpot et reisegavekort til en verdi av 100 000 kroner. Om det blir sydentur denne gangen også, sier ikke det glade ekteparet noe om.

- Jeg vet ikke helt hva pengene skal gå til ennå, men både barn og barnebarn skal få litt.

- Jeg har tre øl i kjøleskapet og rakfisk stående som vi egentlig skulle ha i morgen. Men nå spørs det om vi må ta den allerede i kveld, svarer vinneren da han blir spurt om feiring.

Den overraskede totningen fullførte hele vinnersamtalen i bare undertøyet.

- Nå skal jeg snart få tatt den dusjen. Men først må jeg åpne den ene ølen. Jeg skjelver så fælt her, avslutter mannen lattermildt.

Dette var kveldens tall

Hovedtall: 11 - 19 - 24 - 33 - 39.

Stjernetall: 1 og 14.

Frist Eurojackpot er fredag 19.00

Vinnersannsynlighet Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersannsynligheten blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersannsynligheten 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1.250.000 per rekke.

Les mer om vinnersannsynlighet i Eurojackpot her.

Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2019: 2 363 577

Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 1

Antall millionærer i 2019 (Norge): 76

Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 443 904 560 kr