Gå til sidens hovedinnhold

Belgia-seier kan gi Russland en EM-rekord de ikke vil ha

Det belgiske stjernegalleriet gjør at Russland taper sin 15. EM-kamp i historien.

(Nettavisen)

Danmark og Russland deler en EM-rekord som ingen av landene vil ha. Begge nasjonene har tapt 14 sluttspill-kamper. Ingen andre land har tapt flere EM-kamper i historien.

Lørdag er det 14 millioner i Lotto-potten. Lever kupongen her!

Det pussige er at Danmark og Russland er havnet i samme EM-gruppe. De spiller i gruppe B sammen med Belgia og EM-debutant Finland.

Belgia har spilt syv kamper mot Russland siden 1996, og de har aldri tapt. Fasiten viser fem seire og to uavgjorte. Vi tror de tar en ny seier lørdag.

Det betyr at Russland vil stå alene med den tvilsomme rekorden som laget med flest tap i EM-sluttspillet, om Danmark unngår tap mot Finland i kampen som er ferdig en drøy time før Russland møter Belgia i St. Petersburg.

Belgia - Russland 1.80 - 3.40 - 4.30 H (spillestopp lørdag kl. 20.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

EM, gruppe B. Spilles i St. Petersburg. Belgia har spillere som hele Fotball-Europa kan misunne dem. Roberto Martinez har blant andre keeper Thibaut Courtois, midtbanespillerne Kevin de Bruyne og Yannick Carrasco, og spissene Eden Hazard og Romelu Lukaku i EM-troppen.

Manchester City-stjernen De Bruyne har nylig vært operert etter at han brakk nesen i Champions League-finalen mot Chelsea, men han kan likevel få med seg mesteparten av EM. Eden Hazard har slitt med skader i Real Madrid denne sesongen, og han er usikker til lørdagens kamp mot Russland.

Til tross for at to av Belgias største stjerner trolig må stå over åpningskampen, har Roberto Martinez kapable erstattere. Romelu Lukaku er i sitt livs form, og han scoret 30 mål for Inter denne sesongen. Han blir en nøkkelspiller for Belgia i mesterskapet.

Skaff deg oversikten over oddsen på helgens EM-kamper

Svak EM-oppladning

Russland har vært ustabile den siste tiden. De tapte både mot Tyrkia og Serbia i Nations League i november, før de vant VM-kvalifiseringskampene mot Malta (3-1) og Slovenia (2-1) i mars. De overbeviste ikke spillemessig i noen av kampene, og tapte deretter 1-2 mot Slovakia. I oppvarmingskampene til EM har de spilt 1-1 mot Polen, og de slo Bulgaria 1-0 sist lørdag.

Belgia endte på tredjeplass i VM i 2018. Den gyldne belgiske generasjonen spillere har ambisjoner om å ta seg til nasjonsens andre EM-finale i historien.

Det belgiske stjernegalleriet har vunnet syv av de siste ni kampene. De vant blant den siste oppkjøringskampen til mesterskapet 1-0 mot Kroatia. Vi tror det laget til Roberto Martinez vil diktere tempoet i denne kampen fra start.

Belgia har ledet til pause til pause i fem av de siste syv kampene, og det er et mønster som kan fortsette mot Russland.

Vi går for belgisk seier i denne kampen, selv om Russland spiller hjemme i St. Petersburg. Oddsen på Belgia er 1,90. Det er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset