(Nettavisen)

En tysker vant fredagens storpremie. Over 900 millioner kroner gikk til den som hadde 5+2 rette fredag 15. januar.

Fredagens tall var 10, 19, 32, 36 og 46. Tilleggstallene var 4 og 6.

Nasjonal millionærgevinst

Ingen hell på Norge i storpotten, men én nordmann blir likevel millionær hver fredag. I tillegg til å vinne et reisegavekort på 100 000 kroner.

Det var en kvinne i 60-åra fra Lena i Innlandet som stakk av med premien. Kvinnen har lenge levert en fast kupong i Lotto, men Eurojackpot er ikke et spill hun pleier å levere.

- Det er første gang jeg spiller Eurojackpot, kanskje andre, utbryter kvinnen, som sliter med å forstå at hun har blitt Eurojackpot-millionær.

- Nå er pulsen høyere enn da jeg gikk på truger tidligere i dag, sier hun og ler.

Kvinnen ser nå frem til å reise sammen med familien når det blir mulig.

- Jeg gleder meg til å fortelle dette til barna mine. De kommer sikkert ikke til å tro på meg. Jeg vet ikke om det går opp for meg før jeg ser det på konto selv i grunn, sier den ferske millionæren mens latteren sitter løst.

Kupongen ble kjøpt på Spar Lena.

Hva skjer dersom man blir spillmillionær?

Først og fremst vil man få en telefon fra Hamar. Norsk Tipping ringer fra et unikt vinnernummer som kan være lurt å merke seg: 625 60 000. Spillselskapet ringer for å gratulere vedkommende, men også for å kontrollere at blant annet registrert kontonummer tilhører vinneren. Deretter vil alle spillere som vinner over 2 millioner kroner få tilbud om profesjonell, økonomisk veiledning.

Det er advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som en nøytral part. De har solid erfaring innen feltet med over 700 gjennomførte veiledninger med millionvinnere. De har blant annet veiledet den norske rekordvinneren som vant 485,1 millioner kroner. En til tre bankvirkedager etter trekningen, vil den skattefrie premien være på konto. Da er det helt opp til den ferske millionæren hva han eller hun ønsker å bruke premien på.

Trykk her for å spille til neste fredag. Førstepremien ligger nå på 103 millioner kroner.

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2020: 2 947 840

Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 1

Antall millionærer i 2020 (Norge): 77

Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 485 100 285 kr