I et svært jevnt talentfelt trakk Sandlie Sørum det lengste strået i konkurranse med flere andre kandidater som har prestert sterkt, både nasjonalt og internasjonalt.


– Vant jeg? Det er veldig morsomt. Jeg leste om flere av de andre kandidatene, og de holder også veldig bra nivå. Jeg fikk et kulturstipend av Rælingen kommune for noen år siden, men det er ikke blitt all verden med priser. Så dette setter jeg pris på, sier Sandlie Sørum.

Skyhøyt nivå

Med gullet fra U22-EM i høst som fjorårets største høydepunkt er Fjerdingby-karen klar for nye utfordringer i 2015.


– Det var stort å vinne EM. Vinnerne fra U21-VM, der vi ble nummer fire, røk ut mot de vi slo i kvartfinalen. Så nivået var veldig høyt.
Men i en idrett som er svært stor på verdensbasis er veien inn blant de beste ikke akkurat lett.


– Drømmen er å spille minst en verdensserieturnering i løpet av året. Vi kommer nok til å spille noen kvalifiseringer, hvor vi må vinne to-tre kamper for å komme med i hovedturneringen. Det kan også dukke opp en mulighet i Sør-Afrika, en av de siste turneringene. Der pleier startfeltet å være litt redusert, sier Sandlie Sørum.
 

I og med at årets sesong også smasher i gang OL-kvalifiseringen, tror ikke 19-åringen at nåløyet kommer til å bli noe større.
– Det er veldig høyt nivå og veldig mange av de beste spillerne er svært erfarne. Det er klart det er vanskelig å komme seg inn der.

I styrkerommet

Derfor trener han hardt for å bedre den fysiske kapasiteten. I tillegg til treninger i sandvolleyballhallen i Oppegård, svetter han seg gjennom tunge styrkeøkter for å være best mulig rustet til sesongstart.


– Jeg må bli raskere, spenstigere og sterkere slik at jeg kan slå hardere.
Selv om han vant EM-gullet i spann med Ragnar Torsvik Sannarnes er Sandlie Sørum ikke sikker på om det partnerskapet blir permanent.
 

– Det vet man aldri. I og med at man tjener så mye på erfaring i dette gamet, kan det beste for utviklingen kanskje være å spille sammen med en som har vært med en stund. Men det skal jo passe med at folk gir seg og så videre. Så det er veldig uforutsigbart, mener han.


Sandlie Sørum mottar et stipend på 15.000 kroner. Fotballspiller Synne Jensen og svømmer Silje Poll Mikkelborg havnet på plassene bak. De får henholdsvis 10.000 og 5.000 kroner.


Juryen besto av tidligere toppidrettssjef Jarle Aambø, trenerprofil Tom Nordlie og RB-sportens Morten Svesengen og Per Morten Sødal.

Fakta

Navn: Christian Sandlie Sørum
Født: 3. desember 1995
Bosted: Fjerdingby
Idrett: Sandvolleyball
Meritter: 2014: Gull U22-EM, 4. plass U21-VM, 5. plass U20-EM. 2013: Sølv U19-VM, 4. plass U18-EM. 2012: Gull nordisk mesterskap, 5. plass U19-VM.