Tina Røe Skaar sikret OL-plass

Artikkelen er over 4 år gammel

ISTANBUL, TYRKIA: Tina Røe Skaar (22) vant sin vektklasse i den europeiske kvalifiseringen.

DEL

Taekwondoutøveren fra Maura var lørdag ettermiddag i aksjon under OL-kvalifiseringen i Istanbul. I +67-kilosklassen vant Røe Skaar sin første kamp 6-0 mot tyrkiske Nafia Kus.

I semifinalen mot russiske Olga Ivanova var det lenge stillingskrig. Til tross for at Røe Skaar hadde initiativet i kampen, fikk hun ikke uttelling i form av poeng. I den tredje og siste runden fikk romerikingen uttelling. Røe Skaar fikk poenget hun trengte for å sikre seieren da motstanderen ble straffet med advarsel for å være for defensiv.

Med finaleplass i turneringen har Røe Skaar sikret plass i OL. I finalen er nederlandske Reshmie Oogink motstander. Den kampen vant Røe Skaar 4-1 og gikk dermed helt til topps i +67-kilosklassen.

Taekwondo er med sine over 70 millioner utøvere på verdensbasis i 210 land, en av verdens største og mest utbredte kampsporter. Totalt får 16 utøvere klarsignal til OL i den europeiske kvalifiseringen. Kun 128 utøvere fra hele verden som får delta i de olympiske lekene i Rio de Janeiro til sommeren.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags