Gå til sidens hovedinnhold

Ny sterk debut for Stjernesund

Artikkelen er over 2 år gammel

Hun debuterte med 9. plass i verdenscupdebuten i storslalåm. Lørdag leverte Thea Louise Stjernesund (21) en sterk slalåmdebut på øverste nivå også med 23. plass i finske Levi.

Det betyr at Lillestrøm-jenta har tatt verdenscup-poeng i begge sine to starter blant verdens beste alpinjenter.

Hun 2.03 sekunder bak ledende Michaela Shiffrin fra USA etter den første omgangen. Med den 16. beste tiden i finaleomgangen ble hun totalt slått med 3.14 sekunder av den amerikanske vinneren.

Det bidro til at Hakadal-alpinisten klatret to plasser og endte på 23. plass. Hun kunne dermed bokføre sine åtte første verdenscup-poeng i slalåm.

Nina Haver-Løseth ble best av de norske jentene med 9. plass, mens Maren Skjøld endte på plassen bak Stjernesund (24. plass).

Nesten like sterk som gutta

Selv de sterkeste mennene sliter med å oppnå like gode testresultat som alpinisten Thea Stjernesund (21).

Lillestrøm-jenta har en fysikk som mange kan misunne henne og bidro også til at hun verdenscupdebuterte med et brak med 9.-plass i storslalåm i Sölden i slutten av oktober.

Lørdag skal hun kjøre verdenscup i slalåm i finske Levi. Det blir hennes første verdenscuprenn i den disiplinen. Sammen med de øvrige teknikkjørerne har hun oppholdt seg i Finland siden 4. november.

Les også

– Kult å møte de beste

– Jeg har litt høyere FIS-punkter der, så startnummeret blir dårligere. Jeg får bare stupe inn i det. Jeg har vært bare storslalåmkjører tidligere, men nå har slalåmen kommet seg veldig, sa Stjernesund til NTB etter rennet på breen i Sölden for noen uker siden.

I Levi lørdag starter hun som nummer 46.

Stjernesund kommer ikke til å kjøre noen fartsrenn denne sesongen, med et mulig unntak for super-G og utfor i NM på tampen av sesongen.

Hun valgte selv å kjøre i europacupen sist sesong. Hun mente at hun hadde godt av å modne i et ekstra år der. Før sesongstart økte hu fra 881 til 1002 poeng på Ironman-testen til Skiforbundet. Ingen norske jenter har testet høyere, og kun et fåtall menn har vært bedre.

– Fysikken har vært min styrke hittil, men nå kan det også ødelegge for meg. Man kan ikke bare kjøre på at man er sterk, du må ha følelse også. Fysikken har tatt meg et visst stykke, men nå er det mest teknikk som gjelder, sa hun.

PS! I Levi får Rælingen-alpinisten Simen Ramberg Christensen sin debut i verdenscupen. Henrik Kristoffersen er også på start i Finland.

Les også

Hylles av alpinstjernene: – Sykt kult!

 

Kommentarer til denne saken