Auksjonerer bort sykkeltrøye til inntekt for Redd Barna: – Fint å kunne bidra med noe utover min egen karriere

ESS I ERMET: Amund Grøndahl Jansen varsler at han har noen ess i ermet som kan gjøre sykkeltrøya han auksjonerer bort til inntekt for Redd Barna mer attraktiv. – Det kan bli aktuelt med noen signaturer, sier han.

ESS I ERMET: Amund Grøndahl Jansen varsler at han har noen ess i ermet som kan gjøre sykkeltrøya han auksjonerer bort til inntekt for Redd Barna mer attraktiv. – Det kan bli aktuelt med noen signaturer, sier han. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Amund Grøndahl Jansen håper å samle inn 50.000 kroner til Redd Barna.

DEL

– Det er fint å gjøre noe som føles meningsfylt. Som syklister er det meste vi holder på med egosentrisk, så det er fint å kunne bidra med noe utover min egen karriere, sier Grøndahl Jansen til Romerikes Blad.

Derfor gir Haga-karen bort en spesiallaget sykkeltrøye til én av bidragsyterne i hans innsamlingsaksjon til inntekt for Redd Barna.

Ble lurt av lagkamerater

Grøndahl Jansen fikk overrakt premietrøya av lagkameratene på Team Jumbo-Visma før Tour de France-start i Brussel – men han kunne aldri bruke den selv.

– Før lagpresentasjonen i Brussel fikk vi nytt tøy. Som spøk hadde lagkameratene laget en dansk mestertrøye til meg, forteller 25-åringen som sykler i norsk mestertrøye.

(Saken fortsetter under bildet.)

NORSK MESTER: Amund Grøndahl Jansen ble norsk mester på landevei i juni.

NORSK MESTER: Amund Grøndahl Jansen ble norsk mester på landevei i juni. Foto:

Nå håper Grøndahl Jansen at lagkameratenes påfunn kan gi 50.000 kroner i kassa til Redd Barna.

– I sosiale medier ble den danske mestertrøya mi en ganske stor greie. Det er jo en artig suvenir for sykkelinteresserte, så jeg sjekket ut mulighetene for å gjøre noe ut av det. Jeg bestemte meg da for å arrangere en innsamlingsaksjon, forklarer Haga-syklisten.

Planlegger promotering

Fredag sykler Tour de France-feltet inn i Pyreneene. Der har Grøndahl Jansen etter eget utsagn lite å bidra med.

Derfor har Team Jumbo-Visma-syklisten klekket ut en plan for å skape blest om innsamlingsaksjonen.

– Jeg har ikke så mye matnyttig å komme med på fjelletapper, så jeg kan like gjerne snakke litt om veldedige formål. Forhåpentligvis får det fart på innsamlingen, sier han.

I fjor fikk Grøndahl Jansen inn drøyt 40.000 kroner til Redd Barna gjennom et lignende initiativ. Så langt har årets aksjon samlet inn i overkant av 13.000 kroner, men nesbuen er likevel optimist med tanke på å målet om 50.000 kroner.

– Det gikk litt trått i starten i fjor også. Jeg får prøve å skape litt blest om innsamlingsaksjonen i dagene som kommer, sier Tour de France-stjernen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags