– Det har ikke vært noe anlegg for oss i kommunen. Sykkelklubben har nå base i en låve ved Lørenskog kirke, men nå håper vi at vi har funnet et nytt sted å være, sier prosjektleder og styremedlem Terje Ruud.

Sikkerhet

Planen om en sykkelpark kom for et par år siden.

– Da tenkte vi først og fremst på sikkerheten til de yngste medlemmene våres. Vi ville ha dem unna trafikken og vi ville gi dem et sted hvor de trygt kunne bli gode på å sykle. Det fantes ikke en slik mulighet i kommunen tidligere.

Prosjektlederen forteller at han straks tenkte på Sørlihavna.

– Jeg visste at det lå en gammel trailbane der, som ikke lenger ble brukt. Vi ville gjerne overta området og kontaktet kommunen.

Kommunen var velvillige og straks hadde klubben fire mål til disposisjon.

Ferdig i september

Per dags dato har klubben fått på plass to bruer og en portal. En liten rundløype er også tilgjengelig.

– Nå har vi treninger her to ganger i uka for de minste barna og de stortrives her allerede, sier Ruud.

Det er fortsatt en del arbeid som gjenstår, men Ruud lover at parken, som har en prislapp på rundt 1,5 millioner, skal stå ferdig til planlagt tid.

– Vi skal ha en offisiell åpning den 15. september og vi gleder oss veldig til at den første delen av parken blir klar. På sikt håper vi at den trygge sykkelparken vil bidra til økt rekruttering.

Store planer

Ikke nok med at sykkelklubben drar i gang et slikt prosjekt, så har de allerede utvidelse i tankene.

– Vi vil benytte oss av beliggenheten og det fine området her, og på sikt ønsker vi å gi terrengmuligheter i skogen her og opp til Losby. Men nå skal vi ta en ting av gangen og bli ferdige med sykkelparken, sier prosjektlederen.

Han forteller at kommunen har vært en god samarbeidspartner.

– De er samarbeidsvillige og har hjulpet oss utrolig mye.

Oppgradering

På Sørlihavna er mulighetene mange. Nå blir det mer å finne på der.

– Det er full trafikk her hele året. Enten om det er fra skoleklasser eller privatpersoner. Å få på plass en sykkelpark vil være med på å øke tilbudet og det vil oppgradere hele anlegget vi har her, sier avdelingsleder idrett og friluftsliv i Lørenskog kommune, Arne Fiske.

– Det kommer til å bli flott her og det var et godt initiativ fra sykkelklubbens side. Det finnes ikke noe som dette i kommunen, og vi hjelper gjerne til, legger Fiske til.