Et stykke bak medalje

NUMMER SEKS: Henrik Christiansen svømte in n til sjetteplass på 800 meter fri i svømme-EM i London fredag. FOTO: SCANPIX

NUMMER SEKS: Henrik Christiansen svømte in n til sjetteplass på 800 meter fri i svømme-EM i London fredag. FOTO: SCANPIX

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

LONDON, ENGLAND: Henrik Christiansen (19) klarte heller ikke å kopiere EM-medalje på 800 meteren.

DEL

Etter en strålende åpning på mesterskapet denne uken, med sølv på mandagens 400 meter fri, var Lillestrøm-gutten småskuffet etter sjuendeplass i onsdagens 1500 meter.

Fredag kveld ventet nok en EM-finale i London, men heller ikke på 800 meter klarte han å blande seg inn i medaljestriden.

19-åringen åpnet ganske bra og lå på fjerdeplass etter 100 meter. Da var han fortsatt med i kampen om bronsemedaljen, men etter hvert rykket de tre første fra resten av feltet.

Italiensk dominans

Aller raskest var italienske Gregorio Paltrinieri. Han vant foran landsmannen Gabriele Detti. Ukrainske Mykhaylo Romanchuk ble nummer tre.

Christiansen endte til slutt på en sjetteplass med 7.51,84, noe som er seks sekunder bak sin personlige rekord på distansen.

– Før løpet følte jeg meg bra. Dette kom egentlig som et sjokk, sa 19-åringen til NRK etter onsdagens sjuendeplass på 1500.

– Jeg håper på å omstille for å gjøre et godt løp i morgen, sa han med tanke på fredagens konkurranse.

Slik gikk det dessverre ikke, og tidsmessig var han rundt fire sekunder bak bronsen.

Stinn av trening

Skjetten-trener Ronnie Anstensen har tidligere fortalt Romerikes Blad under mesterskapet at Christiansen er stinn av trening, og trolig er det tøffe treningsmengder som har slått inn utover i mesterskapet.

– Han er i tung trening så han er nok litt sliten. Italienerne sparte seg nok litt mye i kvalifiseringen. Det blir nok større forskjell i finalen, men det blir nok fortsatt jevnt mellom tredje- og sjetteplass, sa treneren til RB før finalen.

Det fikk han også rett i.

For Henrik Christiansens del er nå årets EM snart over, alt i et ledd i arbeidet inn mot OL i Rio til sommeren.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken