Christiansen om VM-finalen: – Litt bittert

OSLO  20160511.
Svømmeren Henrik Christiansen under presentasjonen av kleskolleksjonen til OL- og paralycmpicstroppen til Rio 2016 .
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

OSLO 20160511. Svømmeren Henrik Christiansen under presentasjonen av kleskolleksjonen til OL- og paralycmpicstroppen til Rio 2016 . Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Henrik Christiansen synes VM-finalen på 1500 meter fri ble rotete for sin egen del. I jula skal 20-åringen koble av med mer trening.

DEL

Det norske svømmetalentet hadde håp om å sette personlig rekord på sin sterkeste øvelse i kortbane-VM som nylig ble avsluttet i den canadiske byen Windsor. Det ville holdt til medalje, men med tiden 14.33,56 måtte 20-åringen nøye seg med en 5.-plass.

– Jeg hadde håpet på å svømme fortere enn jeg gjorde, men jeg skjønner hvorfor det gikk som det gikk, forteller Christiansen til NTB.

– Vi skal ikke kimse av at jeg for bare en måneds tid siden hadde en tarminfeksjon og var ute i to uker. Jeg fikk ikke den konkurransetreningen jeg trengte. Det ligger nok mye der. Jeg fikk det rett og slett bare ikke helt til.

Lav frekvens

Christiansen var 18 sekunder bak vinneren, Park Tae-hwan fra Sør-Korea, og drøyt åtte sekunder unna pallen.

– Forsøket var veldig bra. Jeg gjør veldig mye positivt teknisk og svømmer med klart lavere frekvens enn jeg noen gang har gjort tidligere, noe vi har jobbet med. I finalen ble det litt rotete. Jeg ble nok litt revet med, sier Christiansen som ikke er bekymret for at han mangler noen sekunder på formen fra i fjor.

– Jeg følte at jeg ikke var helt i hundre i mesterskapet. Det er helt greit.

VM i Budapest

Christiansen innledet kortbane-VM med en 9.-plass på 400 meter fri, før han ladet opp til favorittøvelsen med å sette to personlige rekorder på 200 meter fri. I den individuelle øvelsen ble det 23.-plass. I stafetten svømte han inn til sin nye bestetid 1.45,40, da det norske laget ble nummer 14.

– De tidene jeg gjorde i fjor hadde gitt meg to bronsemedaljer. Det er litt bitter, men jeg må si meg fornøyd med en 5.-plass i VM.

Etter et par dager hvile siden hjemkomsten fra Canada, skal Skjetten-svømmeren raskt tilbake i bassenget. I juli er det nytt VM i Budapest i Ungarn.

– Jeg tar nok ikke helt fri og skal nok trene litt for å koble av. På nyåret er jeg i gang for fullt igjen, sier Christiansen.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags