Christiansen med ny bronsemedalje i svømme-EM

Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fri under EM i København. Det var hans annen bronsemedalje. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fri under EM i København. Det var hans annen bronsemedalje. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Henrik Christiansen tok bronsen på 1500 meter fri under EM fredag. Det var hans annen medalje i mesterskapet. Gullet gikk til ukrainske Mykhailo Romantsjuk.

DEL

Christiansen åpnet forsiktig, men svømte seg sakte, men sikkert oppover resultatlisten. Han tok også opp jakten på Gregorio Paltrinieri, som etter en knallstart hadde inntatt sølvplassen. Han var på det nærmeste rundt ett sekund bak, men klarte ikke å stå imot italienerens spurt.

– Kjempemoro å ta en medalje. Nå skal det bli godt med juleferie. Etter feiringen er det i gang med trening igjen, sa Christiansen til SVT.

Ukraineren Mykhailo Romantsjuk var suveren i tet og svømte inn til tiden 14.14,59. Christiansen noterte 14.25,66.

Medaljen var den fjerde norske i EM og den tredje på en og samme kveld. Det har aldri skjedd tidligere. Tomoe Zenimoto Hvas tok medalje på 200 meter medley, mens Susann Bjørnsen kopierte resultatet på 100 meter medley.

– Utrolig gøy med medaljene til Tomoe og Susann. Jeg kunne jo ikke være dårligere, sa 21-åringen som også tok bronse på distansen i EM for to år siden.

Onsdag tok Christiansen bronse på 400 meter fri.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags