Christiansen etter VM-sølv: – Dette har jeg jobbet lenge for

VANT MEDALJE: Henrik Christiansen.

VANT MEDALJE: Henrik Christiansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Henrik Christiansen svømte tirsdag inn til VM-sølv på 400 meter fri under kortbane-VM i svømming i Kina. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

DEL

22-åringen imponerte i forsøksheatet og ble klar for finale etter å ha gjort sin nest beste tid på distansen noensinne, 3.38.04. I finalen gikk det enda raskere, VM-sølvet ble sikret på 3.36,64.

I finalen lå nordmannen kontrollert midt i feltet i bane fem, før han skrudde opp tempoet de siste 200 meterne. Da Christiansen slo inn etter 400 meter var det ikke bare til ny norsk rekord, men også nordisk rekord.

– Dette var helt sinnssykt. Dette har jeg jobbet lenge for, så det var deilig, sa en veldig fornøyd Christiansen i et intervju vist på NRK etter å ha tatt Norges første VM-medalje i svømming på seks år.

– Gjør mitt eget løp

Danas Rapsys fra Litauen var den eneste som var raskere enn Christiansen i forsøksheatene, og heller ikke i finalen klarte 22-åringen å tukte Rapsys.

Christiansen kom i mål 2,63 sekunder bak litaueren.

– Jeg har ikke den hastigheten til å følge ham, så jeg prøver bare å gjøre mitt løp og å være sterk i avslutningen. Det føler jeg at jeg klarte, sa sølvmedaljevinneren om fighten med den litauiske verdensmesteren.

Gabriele Dette fra Italia tok bronse på 3.37,54.

Godkjent VM-debut

Natt til tirsdag var også andre norske svømmere i aksjon i Kina. Markus Lie svømte inn til en 19.-plass på 100 meter rygg. Lie fikk det litt tungt på slutten og svømte inn på tiden 51,60 sekunder.

VM-debuten til Tomoe Hvas endte med en 10.-plass på 200 meter medley. Han hang bra med ut til 100 meter, men brystsvømmingen satt ikke hundre prosent. Dermed endtre han på tiden 1.54,34.

Susann Bjørnsen endte på 19. plass etter å ha klokket inn til 30,83 på 50 meter bryst.

Også Niksa Stojkovski og Emilie Nyenget Løvberg er i den norske troppen som skal i aksjon i Kina.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken