Betenkt Christiansen hjem for evaluering

Rio de Janeiro, Brasil 20160812.
Sommer-OL i Rio 2016
En glad Henrik Christiansen klarte å komme til finalen på 1500 m fri.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rio de Janeiro, Brasil 20160812. Sommer-OL i Rio 2016 En glad Henrik Christiansen klarte å komme til finalen på 1500 m fri. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Henrik Christiansen svømte ingen konkurranser etter OL i Rio og endte utenfor pallen i kortbane-VM. Landslagstrener Petter Løvberg mener lillestrømlingen må få tid til å vende seg til favorittstempelet.

DEL

Målet i kortbane-VM som nylig ble avsluttet i den canadiske byen Windsor var personlig rekord på 1500 meter fri. Det ville holdt til medalje, men med tiden 14.33,56 måtte 20-åringen nøye seg med en 5.-plass på sin sterkeste øvelse.

– Forventningene var høye før 1500-meteren, så vi er ikke helt fornøyd med at han ikke svømmer sitt beste løp i dette mesterskapet. Vi hadde et håp om medalje, men det klarte vi ikke denne gangen, sier landslagstrener Løvberg til NTB.

– Hvorfor er ikke Christiansen på det nivået han var på i fjor?

– Det er det vi må finne ut av. Han har trent godt den siste perioden og har gjort gode testserier. Men det er ikke tester som avgjør hvor fort du svømmer, og vi skal ha en evaluering for å finne ut av hvorfor han ikke har de sekundene, svarer Løvberg, og peker på flere forhold.

– Han har ikke hatt noen konkurranser mellom OL og VM. Det var ikke planlagt, men det ble sånn på grunn av sykdom. Det har vi vært litt bekymret for. Og så skal man heller ikke undervurdere at han nå var en av favorittene til å ta medalje. Det er en litt annen situasjon å være i.

– Bortskjemt

Løvberg minner om at det ikke er lenge siden Christiansen inntok den internasjonale scenen og maner til tålmodighet. Skjetten-svømmeren var 16 år da et nytt norsk lag ble bygget opp i 2012.

20-åringen står med to EM-medaljer tidligere.

– Vi har vært bortskjemt med Henrik i og med at han har hatt den voldsomme utviklingen han har hatt.

– Det skal mye til for at du kan komme deg opp på et internasjonalt nivå på så kort tid, men det klarte Henrik. Han nærmet seg verdenseliten raskere enn vi hadde trodd, og det er klart at da økte forventningene inn mot OL.

Christiansen innledet kortbane-VM med en 9.-plass på 400 meter fri, før han ladet opp til favorittøvelsen med å sette to personlige rekorder på 200 meter fri. I den individuelle øvelsen ble det 23.-plass. I stafetten svømte han inn til sin nye bestetid 1.45,40, da det norske laget ble nummer 14.

– Han har det veldig fint og var på ingen måte nedslått. Man skal ikke være misfornøyd med en 5.-plass i VM. Han følte det gikk lekende lett på de første 800 meterne i forsøksheatet til 1500 meter fri, og det var positivt. Men han er også litt betenkt med tanke på at han ikke er helt der oppe.

Bjørnsen og Lie

Susann Bjørnsen tok seg til to finaler i kortbane-VM som endte med 6.-plass på 50 meter bryst og 7.-plass på 100 meter medley.

I tillegg var Markus Lie nær ved å ta seg til finalen i 100 meter medley.

– Det er vi veldig glad for. Det er viktig at vi har flere enn bare Henrik, så ikke alt ansvar blir lagt på hans skuldre, sier Løvberg.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken