– Akkurat nå er jeg bare fornøyd

Henrik Christiansen svømte inn til bronse på 400 meter fri under svømme-EM i København onsdag. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Henrik Christiansen svømte inn til bronse på 400 meter fri under svømme-EM i København onsdag. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Henrik Christiansen svømte inn til tredjeplass på 400 meter fri under EM i svømming kortbane med 3.38,63.

DEL

– Det var veldig gøy. Jeg hadde håpet på personlig rekord som er 3.37,2, men altså. Jeg følte jeg svømte sterkt, og en bronsemedalje kan man ikke være misfornøyd med, sier Lillestrøm-gutten til SVT etter medaljen.

– Jeg hadde jo håpet å ''perse'' og å være nede på 36 og det kunne kanskje vært sølv, men akkurat nå er jeg bare fornøyd, sier Christiansen.

Han åpnet forsiktig og lå en stund helt nede på femteplass før han fikk opp farten. Han var likevel sjanseløs på både gullet og sølvet som gikk til russiske Aleksander Krasnykh (3.35,51) og ungarske Péter Bernek (3.37,14).

Christiansen var nest best i kvalifiseringen tidligere på dagen og hadde bare Bernek foran seg da.

Ny finale fredag?

Den norske svømmekometen Tomoe Zinemoto Hvas var i semifinalen på 100 m butterfly, men klarte ikke å ta seg videre til finalen. Han forbedret sin egen norske rekord fra forsøket med 2/100 sekund til 50,85, men han var 22 hundredels sekund fra en plass i finalen.

Ved passering 50 meter hadde han 23,40, også det norsk rekord. 17-åringen Hvas svømte på 50,87 i kvalifiseringen og tiden var soleklar norsk rekord. Sindri Thor Jacobsson hadde den gamle på 51,71. Markus Lies 52,03 holdt ikke til semifinaleplass.

Susann Bjørnsen ble nummer ni i semifinalen på 50 meter bryst og er dermed første reserve til finalen torsdag. Hun måtte ha svømt 3/100 sekund raskere for en plass i finalen.

For Henrik Christiansen del venter finalen på 1500 meter fri fredag, om alt går etter planen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags