Endelig lykkes veteranen

ENDELIG: Stian Bogar tok VM-sølv på 50 meter liggende i Sør-Korea onsdag. Foto: Norges Skytterforbund/NTB scanpix

ENDELIG: Stian Bogar tok VM-sølv på 50 meter liggende i Sør-Korea onsdag. Foto: Norges Skytterforbund/NTB scanpix

Etter mange mislykkede forsøk tok Stian Bogar karrierens første individuelle VM-medalje i skyting.

DEL

På 50 meter liggende kunne den Ullensaker-bosatte skytteren juble for sølv.

Bogars medalje er Norges fjerde i øvelsen gjennom VM-historien. Helge Anshushaug vant sølv i 1974, Harald Stenvaag det samme i 1990, mens dagens landslagstrener Espen Berg-Knutsen vant bronsemedaljen i 2002.

– Endelig lyktes det for meg etter mange forsøk. I dag brukte jeg av all min erfaring og var både flink og tålmodig. Det føles utrolig godt å få betalt for mange års hardt arbeid på denne måten, sier Bogar.

Tirsdag ble han nummer fem i lagkonkurransen på 50 meter sammen med lagkameratene Simon Kolstad Claussen og Henrik Larsen. Det var ingen av dem spesielt fornøyd med.

– Vi bestemte oss i går kveld for å gi alt i dag, skjerpe alle detaljer og vise at vi er best i verden. Og det klarte vi. For min del er sølv som gull akkurat nå. Med annenplass i World Cup i fjor og annenplass i dag. har jeg fått vist hva jeg er god for, sa Bogar etter sølvet.

Petimeter

Med til historien hører det at hallingdølen trolig deltok på 50 meter liggende for siste gang i et internasjonalt mesterskap. Veteranen trappet ned toppsatsingen sin allerede før jul i fjor.

Inn mot VM har han likevel trent godt sammen med militærlandslaget og på egen hånd – ved siden av full jobb og familie.

– Stian er et petimeter som alltid er maksimalt forberedt innenfor de rammene han har. 50 meter liggende er for prikkskytterne, og gjerne de med lang fartstid. I dag får han bruk for erfaringen sin og de tusenvis av timer han har lagt ned på skytingen de siste årene, sa sportssjef i Norges Skytterforbund, Tor Idar Aune.

Han var imponert over Bogars kløkt i onsdagens finale.

– Han tok kloke avgjørelser i forhold til vinden og skjøt i lange perioder helt strøkent. Det er så fortjent at han får med seg sølvet hjem. En hardtarbeidende skytter og en fremragende lagkamerat har fått lønn for strevet, sier Aune.

Bronse til Nordsveen

Norge hadde det beste laget i onsdagens konkurranse. Simon Kolstad Claussen fulgte opp med sjetteplass, mens Henrik Larsen ble nummer 12.

I kvinneklassen på 50 meter liggende ble Jeanette Hegg Duestad nummer 16 og Katrine Lund nummer 18. Jenny Stene fra Rånåsfoss klarte ikke kvalifisere seg til konkurransen.

Junioren Espen Teppdalen Nordsveen sikret seg på sin side bronsemedalje på den første av fire VM-øvelser i viltmål onsdag. På 50 meter viltmål junior skjøt han seg opp fra sjuendeplass tirsdag til tredjeplass etter de avsluttende 30 skuddene.(NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags