– Dere må jo ha verdens beste trenerteam for barn

STJERNETRENERE: Jon Ljungberg, Svein-Håvard Sletten og Geir Karlstad kan sammen skilte med både OL- og NM-gull. I vinter har de trent barn på SK Lørenskogs skøyteskole.

STJERNETRENERE: Jon Ljungberg, Svein-Håvard Sletten og Geir Karlstad kan sammen skilte med både OL- og NM-gull. I vinter har de trent barn på SK Lørenskogs skøyteskole. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Instruktørene på Skøyteklubben Lørenskogs skøyteskole for barn har blant annet OL-gull, NM-gull i bandy og landslagstrenerjobber på CV-en.

DEL

I vinter har Skøyteklubben Lørenskog invitert barn mellom 6 og 10 år til skøyteskole på Fjellhamar. OL-gullvinner Geir Karlstad, tidligere landslagstrener Svein-Håvard Sletten og NM-gullvinner i bandy Jon Ljungberg bidro som instruktører på skøyteskolen.

– Barna hadde nok googlet Geir Karlstad. Det ble i hvert fall tatt noen selfier. Vi sendte bilder til Norges Skøyteforbund og fikk tilbakemelding om at vi måtte ha verdens beste trenerteam for barn, ler Tom Erik Nilsen, som er leder i SK Lørenskog.

Vil fortsette neste år

Målet med skøyteskolen var å gi barn muligheten til å prøve seg på skøyter. Spesielt ønsket klubben å integrere barn med andre etnisiteter, og omtrent halvparten av de rundt 25 deltakerne hadde bakgrunn fra andre nasjoner.

– Vi kommer til å fortsette med skøyteskolen neste år også. Tilbakemeldingene fra både foreldre var veldig positive, så dette var bare begynnelsen for oss. Skolene i Lørenskog er også takknemlige for at vi gjorde noe for vinteridretten, sier Nilsen til Romerikes Blad.

Klubblederen roser instruktørene for deres profesjonelle innstilling. Både Svein-Håvard Sletten og Geir Karlstad har trent skøytelandslaget, mens sistnevnte også tok OL-gull i Albertville i 1992. Jon Ljunberg kan skilte med NM-gull i bandy for Oslo-klubben Ready.

Ser likheter med landslagsløpere

Sletten mener det finnes noen likheter med profesjonelle landslagsløpere og barn som knyter på seg skøytene for aller første gang.

– Ferdighetsnivået er forskjellig, men de har den samme indre drivkraften til å bli bedre og løse oppgavene de blir gitt. Det har vært en sann glede å jobbe med skøyteinteresserte barn. Jeg stortrives når jeg ser barn som mestrer utfordringer, sier han.

Saken fortsetter under bildet!

I AKSJON: Geir Karlstad og Svein-Håvard Sletten veileder unge skøyteløpere.

I AKSJON: Geir Karlstad og Svein-Håvard Sletten veileder unge skøyteløpere. Foto:

Leder Nilsen lot seg imponere over hvor raskt deltakerne tok til seg læring.

– Vi hadde jo veldig kompetente instruktører, men barna liker å gå på skøyter og lærte raskt. Det gikk ikke lange tiden før de fant balansen og gjorde alle mulige øvelser, sier han.

Inviterer til sommerskole

Til sommeren viderefører SK Lørenskog tilbudet og planlegger å invitere barn og unge til å prøve rulleskøyter på asfaltbane. På sikt er målsettingen å bygge en skøytebane til bruk for både barn og voksne.

– På Nedre Romerike finnes det mange som ville hatt glede av en skøytebane. Vi ser at alle de små islagte flatene er mye brukt på vinterstid, men en kunstfrossen skøytebane ville skapt veldig mye aktivitet, sier Sletten.

I fjor måtte klubben avlyse skøyteskolen på grunn av mangel på bane. SK Lørenskog, som ble stiftet i 2016, arrangerte derfor sin første skøyteskole denne vinteren.

– Tilbakemeldingene fra kommunen har vært gode. Arne Fiske i kommunen har vært spesielt viktig for oss, og jeg tror Lørenskog kommune har skjønt at skøytesporten trenger noe på Nedre Romerike, sier leder Nilsen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken