Hege ber om strikkehjelp – vil gi VM-deltakerne et uvanlig minne

STARTET STRIKKEDUGNAD: Hege Bratli (innfelt) håper å samle inn 170 par votter før VM på skøyter starter i slutten av februar.

STARTET STRIKKEDUGNAD: Hege Bratli (innfelt) håper å samle inn 170 par votter før VM på skøyter starter i slutten av februar. Foto:

Håper å ha 170 par votter klare til VM på skøyter om tre måneder.

DEL

28. februar arrangeres et historisk skøytemesterskap i Vikingskipet på Hamar. I OL-anlegget fra 1994 skal det for første gang kåres en verdensmester på sprint og allround i samme mesterskap.

Nå håper arrangementskomiteen at utøverne og laglederne også kan minnes konkurransen om noe annet.

– Ambisjonen vår er at alle skal få et strikkede votter. Det betyr at vi må ha 170 par. Det tror jeg vi skal klare, sier Hege Bratli fra Fetsund.

Første par

Sammen med Lise Røsto Jensen i arrangementskomiteen fikk hun ideen om den originale velkomstgaven. Nå har de opprettet Facebook-gruppa «VM-Skøyter: Votter søkes». Så langt har gruppa drøyt 200 medlemmer.

– Vi vet at det er utrolig mange flinke og produktive mennesker som strikker rundt omkring i landet. Nå håper vi at så mange som mulig vil være med på den store strikkedugnaden, sier Bratli.

Tidligere denne uka mottok forbundskontoret det første paret med votter.

Ingen krav

Bratli forteller at de ikke har noen krav til de innsendte bidragene.

– Det kan være alle mulige motiv på vottene. Mønster med ligner på det norske flagget er erfaringsmessig veldig populært blant de utenlandske utøverne.

Selv lover hun også å bidra.

– Jeg har strikket mye annet enn votter tidligere, men jeg skal prøve meg. Moren min er i hvert fall allerede i gang, sier Bratli, som er mor til Marius (21) som er en del av Norges Skøyteforbund sin satsingsgruppe.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken