– Omfanget av jobben var mye større enn jeg trodde

SNART FERDIG MED BOKA: Forfatter Jon Wiik (f.v.), daglig leder Stig Brøndmo og styreleder Jim Asphaug i AIL Skjetten sportsklubb. FOTO: LISBETH LUND ANDRESEN

SNART FERDIG MED BOKA: Forfatter Jon Wiik (f.v.), daglig leder Stig Brøndmo og styreleder Jim Asphaug i AIL Skjetten sportsklubb. FOTO: LISBETH LUND ANDRESEN

Artikkelen er over 1 år gammel

I sju måneder har forfatter Jon Wiik jobbet med å samle 50-års idrettshistorie mellom to permer. Nå får snart samtlige beboere på tettstedet jubileumsboka i postkassa.

DEL

I et rom på klubbhuset til allianseidrettslaget er det stablet bøker, bilder, permer og gamle avisutklipp.

Her har den erfarne sportsjournalisten siden mai jobbet med å skrive bok om Skjetten sportsklubb, som i 2017 feiret 50-årsjubileum.

– Etter hvert som jeg fikk oversikt og har gravd i materialet ble det klart at omfanget av denne jobben var mye større enn jeg trodde. Derfor har det også tatt lengre tid enn planlagt, sier Wiik.

Fulldistribusjon

Derfor har klubben nå sett seg nødt til å utsette utgivelsen til over nyttår. I løpet av januar havner om lag 3.400 bøker i postkassene til beboerne på tettstedet med postnummer 2013.

– Det har i løpet av 50 år vært stor utskiftning av befolkningen på Skjetten. Trolig er det kun et fåtall som vet om hele historien, idrettslagets betydning og samfunnsrollen det har og har hatt, sier leder av hovedstyret i AIL Skjetten sportsklubb, Jim Asphaug.

Daglig leder Stig Brøndmo mener innholdet bør være interessant for flere enn de sportsinteresserte.

– Boka tar også for seg mye av historien og utviklingen på Skjetten. I tillegg er det viktig for oss å få fram historien til alle idrettene og bredden i klubben, sier Brøndmo.

Lover overraskelser

Historie, statistikk, reportasjer og intervjuer av sentrale personer er blant innholdet i boka.

Idrettslaget har hatt en viktig samfunnsrolle.

– Det har det vært viktig å få fram. Særlig den utrolig innsatsen de har gjort rundt integreringsarbeidet, sier Wiik.

Telefonkatalogeventyret, som vakte oppsikt i hele landet, og klubbens største idrettsstjerne, Henrik Christiansen, er blant temaene som er viet god plass i boka.

– Det er nok veldig mye i boka som er nytt for mange og det kommer noen overraskelser. Det er beklagelig at boka ikke kommer ut i jubileumsåret, Men nå får vi med alt som skjer i jubileumsåret, sier forfatteren.

Fakta

Allianseidrettslaget Skjetten sportsklubb ble etablert 16. februar 1987. Klubben er en sammenslutning av Skjetten IL og Valstad IF.

Idrettslagene har hatt tilbud innenfor fotball, svømming, basketball, volleyball, alpint og ishockey.

Idrettslaget har i dag over 3.000 medlemmer. Over 2.000 av dem er svømmere.

Jubileumsboka kommer ut i januar og gis ut til samtlige beboere på Skjetten.

ORGANISERT ROT: Forfatter Jon Wiik i skriverommet han disponerer i klubbhuset til Skjetten sportsklubb. FOTO: LISBETH LUND ANDRESEN

ORGANISERT ROT: Forfatter Jon Wiik i skriverommet han disponerer i klubbhuset til Skjetten sportsklubb. FOTO: LISBETH LUND ANDRESEN

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags