Norge langt unna medalje på skiskytterstafetten

Hochfilzen, Østerrike 20170218.
VM i skiskyting 2017.
Tarjei Bø går tredje etappe for Norge under  4 x 7,5 km stafett menn, lørdag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hochfilzen, Østerrike 20170218. VM i skiskyting 2017. Tarjei Bø går tredje etappe for Norge under 4 x 7,5 km stafett menn, lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen av de norske hadde noen topp dag på skiskyttersprinten i VM. Etter at Tarjei Bø måtte ut i strafferunde røk medaljemulighetene for Norge som til slutt endte på åttendeplass.

DEL

Til slutt ble den en duell mellom Russland og Frankrike på sisterunden. Den duellen gikk Anton Sjipulin seirende ut av og han sikret Russland VM-gullet. Frankrike tok sølv, mens Østerrike tok bronse på hjemmebane.

Tarjei Bø måtte på sin tredjeetappe gå den tunge strafferunden på stående skyting. Da forsvant medaljemulighetene en gang for alle for Norge.

Etter at Norge har tatt medalje på 14 av de 15 siste VM-stafettene, var det langt unna edelt metall i Hochfilzen lørdag.

På etterskudd

Bø var på etterskudd allerede fra start på etappen. Etter at Ole Einar Bjørndalen slet med både form og ski vekslet han 30 sekunder bak Russland etter sin førsteetappe.

– Jeg slet med å holde følge i letterrenget. Så fikk jeg to bom på stående. Sisterunden var ingen god opplevelse. Vi traff nok ikke helt på sluttproduktet, sa Bjørndalen og siktet til skiparet han gikk på.

Emil Hegle Svendsen trengte kun ett ekstraskudd på liggende før han skjøt fullt på stående skyting. Det gikk imidlertid for sent i sporet med trønderen og han vekslet 44 sekunder bak ledende Frankrike da Tarjei Bø gikk ut.

Bø gikk hardt på andrerunden, men fikk det for tøft på stående skyting.

– Det var dårlig. Når jeg sprekker sånn blir det katastrofalt egentlig. Jeg kom inn på standplass og hadde planen klar, men så forsvant det for meg halvveis, sa Bø til NRK etter sin etappe.

Betydningsløs etappe for Thingnes Bø

Han vekslet med Johannes Thingnes Bø på åttendeplass, hele ett minutt og 22 sekunder bak ledende Russland.

Yngstebror Bø måtte bruke to ekstraskudd på liggende før han skjøt fullt hus på stående skyting.

Til slutt endte Norge på åttendeplass, to minutter og 22 sekunder bak Russland.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags