Knalldebut i verdenscupen: – En vanvittig opplevelse

Knalldebut: Johannes Dale fra Blaker debuterte med 15. plass i verdenscupen i skiskyting.

Knalldebut: Johannes Dale fra Blaker debuterte med 15. plass i verdenscupen i skiskyting.

Av

Fra startnummer 101, med klart dårligere forhold i løypa, debuterte Johannes Dale i skiskytingens verdenscup med en 15. plass – etter å ha skutt fullt hus.

DEL

–  En heftig kveld, men en utrolig stor opplevelse, sier blakergutten på telefonen til Indre Akershus Blad etter kun å ha vært 24,2 sekunder fra seierspallen og 14 sekunder bak fjerdeplassen i verdenscupdebuten.

Da han la ut på sin 10-kilometer, var det meste av dette rennet opplest og vedtatt. Johannes Thingnes Bøe hadde gjort unna de fleste seiersintervjuene, Martin Fourcade satt og slikket sine sår etter helsprekk på standplassen og Ola Lunde & Co. på norsk TV kunne fornøyd konstatere fire nordmenn på topp 15-lista.

Men det skulle bli en til.

– Det var en vanvittig opplevelse. Det trøkket som møtte meg fra jeg kom inn på skistadion før rennet underveis var en vilt. Det var ikke helt som å gå norgescuprenn og junior-NM, forteller Johannes.

Uten at dette så ut til å bite på han. Snarere tvert imot.  Ikke minst på standplassen, hans akilleshæl som skiskytter tidligere, imponerte han enormt. De ti blinkene falt som modne kornaks for ljåen!

– Alt funka på standplassen. Blinkene var store og fine, sier han leende etter å ha skutt fullt hus på sprinten for andre gang i karrieren. Den første var da han tok bronse i senior-NM for tre år siden.  

At forholdene var klart dårligere da Johannes, med startnummer 101 av 106 deltakere, gikk i forhold til de foran, vil han ikke snakke så mye om.

– Det var løst mange steder og at jeg kunne ha klart en topp-ti-plassering er ikke umulig. Men forhåpentligvis får jeg muligheten til bedre startposisjon med årene.

I morgen er han klar for nye oppgaver; Jaktstart og søndag er det fellesstart.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags