Weng: – Jeg hadde en tung dag

VANT IGJEN: Stina Nilsson med nok en seier foran Heidi Weng (t.v). FOTO NTB SCANPIX

VANT IGJEN: Stina Nilsson med nok en seier foran Heidi Weng (t.v). FOTO NTB SCANPIX Foto:

Svenske Stina Nilsson vant jaktstarten over 10 km fri teknikk i Tour de Ski. Hun spurtslo Heidi Weng som ble nummer to.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

På oppløpet var den svenske jenta suveren i spurten mot Weng og Ingvild Flugstad Østberg. De tre jentene gikk nesten hele jaktstarten sammen i Oberstdorf onsdag.

Nilsson gikk ut med fire sekunder før Weng på jaktstarten, mens Ingvild Flugstad Østberg var ytterligere åtte sekunder bak. Etter kort tid var løperne samlet til en trio.

Både Weng og Østberg delte på å dra underveis og forsøkte å mørne den svenske lederen i bakkene underveis, men Nilsson hang godt med. Også da Østberg satte fart i den siste bakken.

– Hadde nok med å følge

Sprinteren Nilsson var derimot ustoppelig og vant med 1,7 sekunder foran Weng. Østberg fulgte 1/10 sekund bak.

– Den som var desidert best i dag var Ingvild (Østberg). Jeg slet i dag og var kjempesliten. Det var ikke det at jeg ikke torde, men jeg hadde en tung dag. Egentlig var Ingvild suverent best. Dessverre hadde jeg mer enn nok med å holde følge med Invild som gjorde en kjempejobb i dag, og Stina (Nilsson) lå bare bak, sier Heidi Weng til NRK.

Nilsson beholder fortsatt ledertrøyen. den svenske jenta har 6,7 sekunder til gode på Weng ettersom de tre første fikk 15, 10 og 5 bonussekunder. Østberg er 11,8 sekunder i sammendraget.

Haga gikk seg opp

Ragnhild Haga gikk seg opp fra 21. til 18. plass i sammendraget. Nannestad-jenta ligger 3 minutter og 21 sekunder bak ledende Nilsson.

Nes-jenta Lotta Udnes Weng ligger etter onsdagens jaktstart på 25. plass sammenlagt – 4 minutter og 13 sekunder bak teten.

Maiken Caspersen Falla har reist hjem og stilte ikke til start i Oberstdorf.

SAKEN OPPDATERES!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags