Weng fortsetter Tour de Ski

IKKE BRUDD: Heidi Weng har vondt, men fortsetter Tour de Ski.

IKKE BRUDD: Heidi Weng har vondt, men fortsetter Tour de Ski. Foto:

Av

Heidi Weng forstuet tommelen etter fallet i tirsdagens sprintkvartfinale i Tour de Ski, men fortsetter likevel touren i Oberstdorf onsdag.

DEL

– Heidi har forstuet høyre tommelfinger, men står på videre med konkurransene, bekrefter landslagslege Øystein Andersen sent tirsdag kveld.

Weng gikk i bakken og fikk en skade i den ene tommelen under tirsdagens sprintkvartfinale, og var fortvilet da hun snakket med mediene i målområdet.

– Jeg får håpe bare at den ikke er brukket, sa Weng om den vonde tommelen.

Det var den heldigvis ikke, og dermed er hun klar for onsdagens 10 kilometer.

– Det er vondt, men det skal være mulig å gå videre med denne skaden selv om tommelen er vond. Hvis den er forstuet, så skal vi prøve å mekke den til, sa Andersen til mediene etter fallet.

– En forstuing gjør at det er vondt ganske lenge, selv om man er rimelig raskt tilbake i trening. Er det vondt uten en verre skade er det greit, men det blir en ny vurdering i kveld. Vi får se om vi må fram med en Reodor Felgen-teip. Hvis ikke det er noe leddbåndbrudd, så er det smertene som er verst, sa landslagslegen videre tirsdag.

Weng ligger på 13.-plass i sammendraget etter tre etapper i touren. Hun har 1.35,9 sekunder opp til ledende Jessica Diggins.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags