Etter å ha vunnet by-sprinten i Drammen tre år på rad, ble fetsokningen tilskuer til utslagsheatene i fjor.

Onsdag var Caspersen Falla – som vant forrige ukes sprint i finske Lahti – best i kvalifiseringen på Bragernes Torg. Hun var snaut to sekunder raskere enn nærmeste konkurrent.

Oppskriftsmessig

Gjerdrum-løperen – som har uttalt at løypa i Drammen er hennes favoritt i verdenscupsirkuset – viste tidlig at hun ble å regne med i seierskampen.

I sitt kvartfinaleheat tok Caspersen Falla kommandoen fra start og tok seg enkelt videre i det første utslagsheatet. I det samme heatet gikk det tyngre for verdenscupleder Heidi Weng.

27-åringen som tok seg videre fra prologen med 12 hundredels margin. Dermed fikk hun heller ikke velge kvartfinaleheat. I konkurranse med blant andre Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg, endte Weng på femteplass og røk dermed ut.

Ulik skjebne

Lotta Udnes Weng (21) kom sist ut i et tøft heat med blant andre OL-sprintvinneren Stina Nilsson. Nes ski-løperen imponerte og lå i en god posisjon på oppløpet. Noen få meter før målstreken ble hun forbigått av Anna Haag, som knep semifinaleplassen foran romerikingen.

Tiril Udnes Weng (21) klarte den siste kneika før målstreken bedre enn tvillingsøsteren. Hun tok heatseieren og gikk videre til semifinalen som én av fire norske løpere.

Caspersen Falla valgte samme taktikk i semifinalen og tok teten fra start. Den ga hun aldri fra seg gjennom løypa på 1.214 meter.

Kjørt overende

Udnes Weng var uheldig tidlig i sitt semifinaleheat. Årnes-kvinnen ble felt av sveitsiske Nadine Fähndrich og var dermed sjanseløs på avansement.

Jeg følte jeg ble tråkket på og at hun burde bli disket. Selv om det ikke hjelper meg noe. Det var kjedelig at jeg aldri fikk en skikkelig sjanse, sier Udnes Weng til NRK.