– Om jeg er fornøyd? Både ja og nei

GÅSBU  20180112.
Bronsevinner Ragnhild Haga etter mål på kvinnenes 10 km. fristil individuell start under NM Ski Gåsbu 2018. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

GÅSBU 20180112. Bronsevinner Ragnhild Haga etter mål på kvinnenes 10 km. fristil individuell start under NM Ski Gåsbu 2018. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Ragnhild Haga hadde håpet å være nærmere Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på favorittdistansen i NM.

DEL

Marit Bjørgen gikk inn til sitt 23.-NM gull med seier på 10 km fri teknikk på Gåsbu. Hun vant en tidelsstrid med Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga fra Nannestad.

Bjørgen vant 10 kilometer i fri teknikk også under forrige NM på Gåsbu i 2013, den gang foran Therese Johaug. Denne gangen var det Jacobsen som ble henvist til sølvet. Hun var til slutt fattige 2/10 sekund bak.

Ragnhild Haga tok bronsen, slått med 21,3 sekunder.

– Om jeg er fornøyd? Både ja og nei. Jeg skulle gjerne vært litt nærmere. Nå er ikke 20 sekunder all verden, det er innafor å ta igjen det. Jeg hadde lagt lista høyt for meg selv. Jeg må steppe opp litt lørdag (fellesstart med skibytte), sier Åsen-løperen til Romerikes Blad.

Haga gikk ikke Tour de Ski og ladet opp med et turrenn. Likevel mener hun ikke torsdagens renn kun var en gjennomkjøring.

Jevn krymping

Bjørgen ledet med 4,7 sekunder på Ragnhild Haga ved første mellomtid på 1,7 km. Hun hadde økt til 12,3 sekunder halvveis. Inn til mål var avstanden økt til 21,3 sekunder.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er en mesterskapsspesialist og dro hjem fra Tour de Ski for å satse på NM. Hun gikk ut sist og hadde alle tider å gå på. Heming-veteranen gikk for en plass på det norske OL-laget.

Jacobsen hadde en knallåpning og var 8,3 sekunder foran Bjørgen ved første plassering. Hun hadde økt til 13,1 sekunder halvveis, men tapte litt på første del ut på sisterunden. Etter 6,7 kilometer var avstanden krympet til 3,1 sekunder. I mål var det 37 åringen fra Rognes som igjen var best.

Trodde hun ble slått

– Det ble jevnt og spennende. Jeg hørte at hun hadde 17 sekunder en stund. Jeg gikk nok en jevnere sisterunde, men jeg trodde hun skulle slå meg 50 meter fra mål, sa Marit Bjørgen til NRK om den spennende gullduellen.

– Det smaker like godt som i går. Et av mine bedre skøyterenn i vinter, sa Bjørgen om løpet sitt.

Tour de Ski-utøverne Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg var ikke på startstreken fredag. (NTB)

VANT IGJEN: Marit Bjørgen mot mål på kvinnenes 10 kilometer fristil.

VANT IGJEN: Marit Bjørgen mot mål på kvinnenes 10 kilometer fristil. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags