Bjørgen om sjokkanklagene: – Vi har ingenting å skjule

Marit Bjørgen  før  starten på 15 km skiathlon.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Marit Bjørgen før starten på 15 km skiathlon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Marit Bjørgen fikk spørsmål om anklagene i SVT-dokumentaren Uppdrag Granskning på torsdagens pressekonferanse.

DEL

PYEONCHANG (Nettavisen): Denne uken har den svenske dokumentar-serien «Uppdrag Granskning» kommet med grove beskyldninger om dopingbruk, blant annet i norsk langrenn.

Anklagene er basert på høye bloverdier i tester utført mellom 2001 og 2010, men har fått krass kritikk fra enkelte fagfolk.

- De sier at de har bevis, men de har ingen bevis. Det er en ren bløff, sier FIS' antidopingekspert Rasmus Damsgaard.

På torsdagens pressekonferanse med de norske langrennsjentene, fikk Marit Bjørgen spørsmål om beskyldningene mot norsk langrenn, og var klar og tydelig i sitt svar.

- Foran et mesterkap lager media sine saker, ikke alltid positive i vår retning, men vi får ikke gjort noe med det. Jeg tror det er viktig ikke å bruke noe mer energi på det, og holde fokus der vi er nå og på det vi skal gjøre framover. Vi har ingenting å skjule, og vi kan stå for alt vi gjør, sier Bjørgen.

- Påvirker det dere på noen måte?

- Jeg vil ikke si det nå. Det er ingen av oss som har sett den dokumentaren heller. Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg vet hva jeg står for og vet hva jeg har gjort. Jeg har ingenting å bekymre meg for. Da bruker jeg ikke noe energi på det.

En Aftonbladet-journalist lurte på om Bjørgen tror anklagene mot svenske utøvere påvirker den svenske leiren.

- Det er aldri artig å få beskyldinger, men jeg har selv vært i det gamet her lenge, og det er ting man må leve med. Jeg tror at så lenge man vet hva man har gjort selv, så tror jeg ikke vi utøvere bruker så mye energi på det.

- Jeg stoler på de svenske løperne, sier Bjørgen.

Bjørgen innrømmer at hun har i bakhodet at det skal ha blitt tuklet med utøvernes dopingprøver i Sotsji, men setter sin lit til at alt går redelig for seg i Pyeongchang.

- Man har jo hatt mye tanker rundt det, spesielt etter det som skjedde i Sotsji, og det som har kommet fram der, men jeg får ikke gjort så mye heller, så jeg må bare stole på at alt gjøres riktig. Det har ligget i bakhodet, men jeg får ikke gjort så mye med det.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags