Lindvik med ny rennseier i hoppuka – Tande ble nummer tre

Marius Lindvik i hopprennet i Bergiselbakken i Innsbruck, som er den tredje av fire hoppkonkurranser i hoppuka. På høyre skulder har han et merke som er en hilsen til kreftsyke Bjørn Einar Romøren. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Marius Lindvik i hopprennet i Bergiselbakken i Innsbruck, som er den tredje av fire hoppkonkurranser i hoppuka. På høyre skulder har han et merke som er en hilsen til kreftsyke Bjørn Einar Romøren. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto:

Av

Marius Lindvik (21) ledet før finaleomgangen i Innsbruck, holdt nervene i sjakk og vant lørdag sitt andre hopprenn i den tysk-østerrikske hoppuka.

DEL

Nordmannen er helt rå i hoppbakken om dagen og vant rennet 1,3 poeng foran Dawid Kubacki.

Johann André Forfang lå på tredjeplass etter første omgang. I finaleomgangen hoppet han 120,5 meter og ble til slutt nummer sju.

Daniel-André Tande er tilbake i god form og leverte to flotte hopp, med et spesielt godt sistehopp. Det holdt til en meget sterk tredjeplass, og Tande hoppet seg dermed opp flere plasser etter å ha vært nummer 12 etter første hopp.

Robert Johansson lå på en delt åttendeplass, men hadde tunge forhold i finaleomgangen. Dermed falt han på resultatlisten og endte som nummer 17.

Ryoyu Kobayashi vant åpningsrennet i Oberstdorf og ledet hoppuka etter to renn. I det tredje rennet fikk han ikke hoppingen til å stemme. Han endte på en x. plass.

Ledet med 1,3 poeng

Lindvik vant fredagens kvalifisering til rennet i Innsbruck og hoppet dermed sist i første omgang. Norges nye hoppkomet hadde ingen problemer med å takle presset og leverte et fantastisk svev på 133 meter i sin duell mot polske Viktor Polásek.

Det betød ledelse før den finaleomgangen i Innsbruck. Ned til polske Dawid Kubacki på andreplass var det 1,3 poeng. Lindvik vant nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen og var på jakt etter sin andre verdenscupseier.

Forfang lenge i tet

Norge fikk en fantastisk start på det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka da Johann André Forfang klinket til med 131 meter i sin tidlige duell mot japaneren Keiichi Sato. Forfangs gode hopp holdt til ledelse helt til det gjensto elleve hoppere i første omgang.

Kubacki var første hopper som klarte å levere et bedre hopp enn Forfang. Han landet på 133 meter. Etter polakken var det bare Lindvik som var bedre enn Forfang, og Tromsø-gutten lå dermed på en meget sterk tredjeplass etter første hopp.

Robin Pedersen og Sondre Ringen klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken