Lindvik kan sikre ekstra norsk hoppuke-billett

KAN SIKRE PLASS: Men det betyr ikke at Marius Lindvik selv får hoppe i hoppuka.

KAN SIKRE PLASS: Men det betyr ikke at Marius Lindvik selv får hoppe i hoppuka. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Marius Lindvik tok i helgen et viktig skritt i retning av at Norge kan komme til å stille med sju hoppere under årets tysk-østerrikske hoppuke.

DEL

Tre uker gjenstår til et av sesongens store høydepunkter for skihopperne. I utgangspunktet har Norge en kvote på seks plasser til rennene i Tyskland og Østerrike, men kommende helg kan den bli utvidet til sju.

Sammenlagtlederen etter sesongens fire første renn i kontinentalcupen sikrer nemlig sin nasjon en ekstra kvoteplass. Etter helgens to innledende renn på Lillehammer sitter Marius Lindvik i førersetet.

20-åringen fra Frogner i Sørum var best i Lysgårdsbakken både lørdag og søndag og står med maks poeng så langt. Nærmest følger tyske Constantin Schmid. Han er 70 poeng på etterskudd etter henholdsvis 4.- og 2.-plass på Lillehammer.

Kommende helg er det nye kontinentalcuprenn i finske Ruka. Deretter deles kvoteplassen til hoppuka ut.

Plassen er ikke personlig, hvilket betyr at Lindvik ikke er sikret deltakelse i hoppuka selv om han skulle toppe sammenlagtlista etter rennene i Ruka. Frogner-gutten har samtidig gode kort på hånden.

Den meget lovende 20-åringen viste også muskler forrige sesong. Da vant han kontinentalcupen sammenlagt og ble i tillegg juniorverdensmester. Lindvik var heller ikke så veldig langt unna å sikre seg en plass i den norske OL-troppen.

Verdenscuphopperne samles på sin side i sveitsiske Engelberg kommende helg etter en ufrivillig pause. Sist helgs konkurranser i tyske Titisee-Neustadt måtte avlyses som følge av mildvær.

De norske hopperne har ladet opp til rennene i Sveits med samling på hjemmebane i Vikersund.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags