Svindal tror parallellslalåm i Holmenkollen kan bli en klassiker

Oslo  20180101.
Kollentåken var på plass under parallellslalåm i verdenscupen i alpint i Holmenkollen første nyttårsdag.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Oslo 20180101. Kollentåken var på plass under parallellslalåm i verdenscupen i alpint i Holmenkollen første nyttårsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Aksel Lund Svindal mener mandagens verdenscuprenn i parallellslalåm i Holmenkollen viste at arenaen har potensial til å bli det beste city-eventet.

DEL

– Dersom Det internasjonale skiforbundet (FIS) ønsker det, kan dette bli en klassiker som trekker mye folk og som blir værende i mange, mange år.

Det sier Aksel Lund Svindal til NTB etter å ha sett alpinistene suse fra VM-haugen og ned i unnarennet i Holmenkollen-bakken mandag.

Som tilskuer fikk han se Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss-Solevåg, Nina Haver-Løseth og Maren Skjøld kjøre parallellslalåm foran 7200 fremmøtte i Holmenkollen.

Tåkehav 

Opplevelsen for tilskuerne ble noe hemmet av den velkjente Kollen-tåka som lå som et tjukt belte over anlegget, men Svindal så likevel et stort potensial i arrangementet.

– Det er kult at det er så mye folk her, det er en skikkelig gryte. Man får litt fotballarena-stemning, men du ser det ikke på grunn av tåka. Det er litt kjipt, for jeg tror både TV-bildene og opplevelsene herfra ville vært mye råere om man fikk at det er folk 360 grader rundt, sier han.

Han har lang fartstid som alpinist, og har reist rundt på mange ulike «city-events». Etter mandagens renn i Holmenkollen er han imidlertid ikke i tvil om at det kan skapes enorme rammer i Norge.

– Av alle city-eventene jeg har sett, har dette kanskje det høyeste potensialet. Mye på grunn av at løypa er satt opp slik at du kjører ned i gryta, forteller han.

Sto over 

VAL GARDENA, ITALIA 20171216.
ALPINT world cup utfor Val Gardena.
Aksel Lund Svindal i målområdet ette verdenscuprennet i utfor i Italienske Val Gardena i Kandaharløypa Saslong
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

VAL GARDENA, ITALIA 20171216. ALPINT world cup utfor Val Gardena. Aksel Lund Svindal i målområdet ette verdenscuprennet i utfor i Italienske Val Gardena i Kandaharløypa Saslong Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Mens flere av de norske alpinistene skrøt av det velkjente «Kollen-brølet», måtte Svindal suge til seg stemningen fra tribuneplass fremfor ved startområdet.

Det ble en skuffende norsk dag med sportslige øyne. På herresiden gikk André Myhrer til topps, mens Mikaela Shiffrin vant på kvinnesiden.

– Jeg tror den råeste følelsen er når man står på start. Når man står på start i et utforrenn er det flere kilometer til mål, mens her ser du alt hele tiden.

Veteranen har lenge slitt med et vondt kne. Fartskjøreren sto over parallellslalåmen mandag, men bedyrer at kneet ikke er forverret.

– Formen kunne alltid vært bedre, men det handler om noen taktiske ting jeg må gjøre. Som for eksempel å stå over her, for så å være klar til andre renn senere.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags