Svindal: – Det ble en annerledes sesong

FORNØYD: Aksel Lund Svindal hadde si avskjedsfest sammen med 
Lindsey Vonn på Country Club i Åre under VM i alpint.

FORNØYD: Aksel Lund Svindal hadde si avskjedsfest sammen med Lindsey Vonn på Country Club i Åre under VM i alpint. Foto:

Av

Aksel Lund Svindal kjenner fortsatt at det kribler i beina når han ser tidligere lagkamerater kjøre verdenscuprenn, men angrer ikke avgjørelsen om å legge opp.

DEL

– Det var en annerledes sesong, jeg har aldri sluttet før. Men når jeg først skulle slutte synes jeg det skjedde på en veldig bra måte, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

36-åringen har slått seg til ro med at han har kjørt sitt siste alpinrenn på toppnivå, men klarte ikke å holde seg unna Kvitfjell sist helg. Fra målområdet fulgte han sine tidligere lagkamerater kjøre verdenscuprenn på norsk snø.

– Når jeg først var i Norge … da ville det vært helt feil ikke å ta turen opp hit for å se på noen av de beste kompisene mine, sier Svindal.

– Det sugde litt i magen, spesielt under besiktigelsen. Jeg kjenner at det er gøy å kjøre og ikke minst henge sammen med dem. Men jeg er helt avslappet til at det er en tid for alt, sier han og tenker på sin nye status som alpinpensjonist.

Pensjonist

Svindal kan se tilbake på en fantastisk karriere med blant annet fem VM-gull, to OL-gull og 36 seire i verdenscupen. Medaljens bakside er flere alvorlige skader, der kneskaden i Kitzbühel i 2016 til slutt ble avgjørende.

Etter flere tilbakeslag i kneet valgte 36-åringen å stå over rennet i Kitzbühel i januar og satse alt på ett kort i verdensmesterskapet i Åre. Der rundet han av med VM-sølv i utfor.

– Trives kneet som pensjonist?

– Det er nok mer glad i det enn å kjøre. Men jeg lærte i fjor at det tar noen måneder etter vinteren før det normaliserer seg. Så foreløpig er det ikke noen ekstremt stor forskjell på hvordan det var i Åre.

HØR AKSEL LUND SVINDAL SNAKKE OM BARNDOMMEN OG KARRIEREN HER:

Svindal trives som sivilist og forteller at han har mer enn nok å gjøre. Blant annet bruker han tid sammen med de han de siste årene kun har hatt digital kontakt med. I tillegg har han flere prosjekter han «pusler» med.

– Jeg har flere prosjekter på gang, men det er ikke noe nytt som folk ikke vet om. Det handler om å stupe litt dypere inn i de prosjektene jeg allerede er i.

Oppsummerer sesongen

Årets sesong, som altså ble den siste med Svindal, startet allerede før første renn med skade. Kort tid før sesongåpningen i Lake Louise måtte Svindal operere hånden etter et fall under trening i Copper Mountain. I sesongåpningen ble det en åttende- og en femteplass.

– Det ble en litt trøblete start der jeg startet med å brekke fingeren, men likevel klarte jeg to tredjeplasser i Beaver Creek.

HØR AKSEL LUND SVINDAL SNAKKE OM BARNDOMMEN OG KARRIEREN HER:

I Val Gardena rennet etter sto han på pallen sammen med Kjetil Jansrud. Svindal vant utforrennet, Jansrud ble nummer tre. Det var neste stoppested, i Bormio, at problemene startet. Kneet tålte ikke belastningen på den isete og humpete løypa i Italia.

– Jeg fikk meg en smell i Bormio. Der valgte jeg å gjennomføre, noe jeg strengt tatt ikke burde gjort, sier Svindal, som deretter tok en 4.-plass i utfor i Wengen.

Så begynte kneet å krangle igjen i Kitzbühel i januar, der avgjørelsen om å legge opp etter VM ble tatt.

– I Kitzbühel ble det samme forhold som i Bormio, og det var da jeg skjønte at dette faktisk ikke går lenger. Men jeg er veldig fornøyd med avgjørelsen om å satse alt på VM, når VM ble som det ble, avslutter han.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags