Svindal & Co trente i bakkene, mens konkurrentene slet med å komme fram til VM-byen

ÅRE, SVERIGE 20190205.
Aksel Lund Svindal under trening VM i alpint i Åre tirsdag.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

ÅRE, SVERIGE 20190205. Aksel Lund Svindal under trening VM i alpint i Åre tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Av

Mens de siste forsinkede utøverne ankom VM-byen Åre, benyttet de norske alpingutta anledningen til å trene i bakken.

DEL

Snøvær i München og Stockholm har skapt store problemer for flere av de mannlige alpinistene på vei til VM i Åre.

Flere flykanselleringer førte til at ikke alle kom fram tidsnok til å kunne delta på tirsdagens planlagte utfortrening, som dermed ble avlyst. Tirsdag formiddag er de siste i ferd med å ankomme VM-byen, men flere savner bagasje og utstyr.

Det norske laget ble fulltallig mandag. Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal har allerede vært på plass en stund og trent. Og mens konkurrentene slet seg med å komme fram til Åre, benyttet det norske laget tirsdag tiden til å trene lett i en av de mange bakkene det svenske skistedet har å by på.

Sportcast: Hør Aksel fortelle om barndommen og karrieren:

I 18 minusgrader gjennomførte de norske gutta treningsøkta som er spesielt viktig for Jansrud. Han må teste hånden der han nylig pådro seg to brudd under trening i Kitzbühel.

Positive opplevelser

Da NTB møtte Jansrud mandag kveld, sa han at hånden nå er bedre enn han så for seg da skaden var et faktum i Kitzbühel. Fra å være hoven og vond, peker pilene nå markant rett vei.

– Den siste uka har det vært en voldsom forbedring. Det største hinderet var å stå på ski, og det gikk veldig bra, så jeg har bare hatt positivt opplevelser fram til nå, sier Jansrud til NTB.

Vinstra-gutten sier han har lyst til å kjøre, men at han ikke kan gi noen hundre prosent garanti. Derfor er tirsdagens treningsøkter i bakken viktige for å finne svar som kan bidra til å ta den avgjørelsen.

Også Aksel Lund Svindal var med på treningen. Svindal har slitt med vondt kne, men sier til NTB at det nå er i mer enn god nok stand til å takle hans to siste renn i karrieren. Svindal offentliggjorde i Kitzbühel at han legger opp etter VM.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags