Kristoffersens rettssak mot skiforbundet kan bli direktesendt

Henrik Kristoffersen vant VM-gull i storslalåm under VM alpint 2019 Åre
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen vant VM-gull i storslalåm under VM alpint 2019 Åre Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen av partene i neste ukes rettssak mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund (NSF) setter ned foten for at den blir filmet og sendt direkte.

DEL

Det skriver Aftenposten. Tidligere i uken opplyste Oslo tingrett at den hadde mottatt en søknad om filming og fotografering av hele rettstvisten.

– Vi har sagt at vi ikke har noen innsigelser mot det. Det kan være nyttig. Det er mange spekulasjoner og mye rart som er blitt skrevet i mediene om hva den gjelder. Dette kan bidra til å opplyse. Vi tror det bare er bra, selv om det er litt uvanlig, sier skiforbundet advokat Per Andreas Bjørgan til avisen.

Kristoffersens advokat, Odd Stemsrud, bekrefter til Aftenposten at heller ikke de vil stå i veien for en direktesending av rettssaken.

Det blir opp til tingrettsdommer Kari Lunde å avgjøre om hovedforhandlingene skal filmes og sendes på direkten. Saken i Oslo tingrett startet tirsdag og det er satt av tid fram til 26. mars.

Striden mellom Kristoffersen og skiforbundet har pågått lenge. Alpinstjernen vil kjøre med Red Bull på hjelmen, men NSF har allerede solgt plassen til Telenor. I 2016 sa forbundet definitivt nei, til tross for at Aksel Lund Svindal hadde kjørt med Red Bull-logo på hjelmen i flere år. Kristoffersen svarte med å gå rettens vei.

Sportslig har det løsnet for Kristoffersen den siste måneden. Under VM i Åre vant han gull i storslalåm, og etter det har han også vunnet to strake verdenscuprenn i disiplinen. Før det hadde han ikke vunnet et internasjonalt renn på over ett år.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken