– Deilig å få vite at jeg skal gå

Pyeongchang , Sør-Korea 20180208.
Vinter OL , Olympiske leker, i Pyeongchang 2018.  Ragnhild Haga før  starten på 15 km skiathlon.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Pyeongchang , Sør-Korea 20180208. Vinter OL , Olympiske leker, i Pyeongchang 2018. Ragnhild Haga før starten på 15 km skiathlon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ragnhild Haga fra Nannestad går åpningsdistansen og trolig 10-kilometeren. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er syk og trolig aktuell først på 30-kilometeren på OLs siste dag.

DEL

Den norske landslagsledelsen har bestemt at Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Ragnhild Haga skal få gå åpningsdistansen i OL – 15 kilometer skiathlon.

En sykdomsplaget Uhrenholdt Jacobsen må dermed se rennet som tilskuer.

Det ble klart da trener Sjur Ole Svartstad presenterte utøverne på en  pressekonferanse på en barneskole noen hundre meter fra der det norske langrennslandslaget bor under OL.

- Det er et krevende uttak. Det er spesielt krevende i OL hvor vi bare har fire plasser. Vi har hatt fem jenter som har prestert bra på distanse i år. Det er klart at det ikke er enkelt å velge ut de fire som skal representere Norge, sier Svarstad på torsdagens pressekonferanse.

Lettet Haga

Det var på forhånd knyttet spenning til hvem av Haga og Uhrenholdt Jacobsen som skulle kapre den siste plassen, men til slutt falt valget på Haga.

Hun legger ikke skjul på at hun ble lettet da hun fikk klarsignal onsdag kveld.

- Jeg var litt nervøs før i går, så det var litt deilig å få vite at jeg skal gå. Det er veldig morsomt å få den muligheten, sier Haga på torsdagens pressekonferanse.

Sistnevnte har tatt store steg denne vinteren og kan blant annet vise til en tredjeplass på 15 kilometer skiathlon under verdenscupen på Lillehammer tidligere i vinter.

Tilbake på OLs siste dag?

Jacobsen kan også få problemer med å bli tatt ut til de øvrige distansene, da Bjørgen, Flugstad Østberg og Weng virker selvskrevne, og Ragnhild Haga sannsynligvis også blir tatt ut på 10-kilometer friteknikk.

På sprint og lagsprint har Uhrenholdt Jacobsen allerede nærmest avskrevet seg selv.

Dersom hun blir frisk igjen, er 30-kilometeren på OLs siste dag trolig eneste håp om å delta i OL for 31-åringen.

Sykdom ødela for Uhrenholdt Jacobsen

Svarstad forteller at sykdom har ødelagt Uhrenholdt Jacobsens sjanser.

- Astrid har hatt sykdom som gjør at det er disse fire som går, forteller landslagstreneren.

Til Nettavisen forteller Svarstad at Uhrenholdt Jacobsen var enig i avgjørelsen.

- Vi har vurdert det hele veien inntil i går kveld. Vi har hatt ståltro på Astrid. Hun har gått gode skirenn etter nyttår, men det er klart at når jenta ikke føler seg hundre prosent et par dager før skirennet går, så lar det seg ikke gjøre å gå en så tøff øvelse i OL. Den avgjørelsen var vi enige om. Det er helsemessige årsaker til at hun ikke har mulighet til å gå på lørdag, sier Svarstad til Nettavisen.

Samtlige av de norske kvinnene som stiller til start er sett på som medaljekandidater, mens det er ventet at Charlotte Kalla, Jessica Diggins og finske Krista Pärmäkoski vil bli de tøffeste konkurrentene på distanserennene i OL.

Kvinnenes 15-kilometer i OL starter lørdag klokken 08:15 norsk tid.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags