Mol og Sørum fortsetter å herje, klar for EM-semifinale

Av

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (22) og Christian Sørum (23), sistnevnte fra Rælingen, vant lørdag to strake sett mot sine tyske motstandere og tok seg til semifinale i EM i Moskva.

DEL

Den norske superduoen vant to strake sett i kvartfinale oppgjøret mot tyske Julius Thole og Clemens Wickler i EM-kvartfinalen lørdag.

Lagene fulgte hverandre til 8-8 i det første settet. Da skaffet Mol og Sørum seg sakte, men sikkert å få den luken de trengte for å dra settet i land. Ledelsen på 12-9 skulle vise seg å være avgjørende for settet.

Tyskerne var på det nærmeste ett poeng bak nordmennene etter dette, men klarte aldri hente nok poeng til å stjele settet fra Mol og Sørum. Settet endte 21-17.

Også i det andre settet fulgte tyskerne de norske gutta i starten, men Mol og Sørum fikk igjen luka de trengte for å kontrollere settet, og dermed kampen, inn. De norske gutta vant settet 21-15.

Semifinale og finale spilles søndag.

Mol og Sørum er regjerende europamestre og favoritter til å vinne EM nok en gang.

Den norske duoen har herjet i verdensserien denne sesongen. Mol og Sørum har tre turneringsseire på rad og er rangert som verdens beste par. Nylig vant de sin tiende seier i verdensserien (femstjernersturnering i Wien).

Tidligere i EM har de vunnet 21-14, 20-22, 15-12 over Alexander Huber/Christoph Dressler fra Østerrike, 21-13, 21-7 over russerne Ruslan Bykanov og Valerij Samodaj og 21-14, 26-24 mot den sveitsiske duoen Adrian Heidrich og Mirco Gerson. Torsdag skulle de møtt Martins Plavins og Edgars Tocs, men latvierne trakk seg fra kampen som følge av skade.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags