Gå til sidens hovedinnhold

Christian og Anders vant majorturnering og 325.000 kroner

Artikkelen er over 2 år gammel

Anders B. Mol og Christian S. Sørum viser at de er i rute til OL i Tokyo. Lørdag vant sandvolleyballparet majorturneringen i Sveits med to sterke seirer.

Først ble amerikanske Jacob Gibb/Taylor Crabb slått 2-1 i semifinalen i Gstaad, og noen timer senere gjorde den norske duoen kort prosess med spanske Pablo Herrera/Adrian Gavira i finalen. Etter bare 34 minutter var seieren i havn med 2-0 (21-18, 21-12).

Dermed var det endelig tid for å feire den første norske seieren på verdenstouren siden Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vant turneringen i Berlin 5. juli 1998. Det er altså drøyt 20 år siden.

– Jeg er målløs. Dette er to unge gutter som har sendt norsk sandvolleyball tilbake på tronen etter 20 år, og som gjorde det ufattelig mye kjappere enn jeg ventet og trodde at de skulle, sier trener Kåre Mol til NTB.

Han er også far til Anders.

– For et snaut år siden var de ranket så dårlig at de ikke fikk være med i VM. Nå gjør de et nytt hopp på verdensrankingen og tar seg inn i tetsjiktet.

21-årige Mol og 22-årige Sørum var så vidt født sist det ble norsk seier i verdensserien. I helgen plasserte de Norge på sandvolleyballkartet igjen, og det attpåtil i en majorturnering. Finaleseieren var verd 40.000 dollar i seierspremie.

Seks strake seirer

Les også

– Det er det villeste jeg har opplevd

 

De norske vant sin gruppe med to seirer onsdag og tok seg gjennom de to første cuprundene fredag, med 2-1 over brasilianske Pedro Solberg/Bruno Schmidt i åttedelsfinalen og 2-0 over belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle i kvartfinalen. Lørdag var de igjen ustoppelige.

Etter å ha tapt første sett mot Gibb og Crabb i semifinalen 17-21 slo nordmennene tilbake med seier i to jevnspilte sett. 2. sett endte 23-21, mens det siste ga 16-14-seier i norsk favør. Dermed var finaleplassen i havn etter 52 minutters spill på sanden i Gstaad.

– De vant alle kampene sine, men det var noen sykt jevne oppgjør. I semifinalen ble det nesten tap. Det var en ball som nesten var i sanden, men som de greide å grave opp. De er sykt kalde i hodet de to. Det kjennetegner store utøvere, en kaldhet og råhet, sier Kåre Mol.

Ned på jorda

Christian (21) vraket fotball til fordel for sandvolleyball – nå spås han en stor framtid i sanden 

Plasseringen i majorturneringen er tidenes beste for den unge norske duoen. Tidligere i år spilte de finale i en vanlig verdensserieturnering i Itapema i Brasil. Mol/Sørum hadde 9.-plass som beste prestasjon i majorturneringer før årets tur til Sveits.

Det blir ikke mye tid til å feire den store triumfen. Allerede mandag spilles de første kampene i EM i Nederland.

– De skal få ringe med kubjellene og suge på karamellen noen timer, men i morgen må jeg starte den tøffe jobben med å dra dem litt ned på jorda og tørke av dem smilet. Selvfølgelig er det en fare for at det blir en utladning etter en helg som denne, og det må ut av hodet, sier Kåre Mol.

– Det er et hektisk program. De har allerede vært på tur i seks uker, og det er et tøft løp.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken