Hele kvelden ble en stor fest for den store underdogen på håndballens øverste nivå.

Det som startet med korpsmusikk og en så full tribune at de fleste måtte stå for å få plass, ble rundet av med en overbevisende tremålsseier og et gave på 100 000 kroner fra håndballregionen.

– Vi er i himmelen nå. Det er helt fantastisk og en seier for alle i hele klubben. Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg hva som har skjedd, sier sportssjef Svein Strømberg.

Han fikk se at Rælingen gikk rett i strupen på Nordstrand fra første kast.

Allerede etter drøye ti minutter ledet hjemmelaget 7–3.

Modige og smarte

Selv om kampen gikk i bølger etter det, ga aldri Rælingen fra seg ledelsen i kampen.

Da sluttsignalet gikk sto det 26–23 og taket ble nærmest løftet seg i et gigantisk jubelbrøl fra hjemmelagets spillere, trenere og supportere.

– Det var utrolig morsomt. Særlig på grunn av måten vi gjør det på. Vi var modige i førsteomgang og smarte etter pausen, sier Rælingen-trener Michael O'Sullivan fornøyd.

Kampens store spiller, Andrea Hansen, var et eneste stort smil etter kampslutt.

– Herregud, jeg er så glad. Jeg er så imponert over hele laget og hvordan alle står fram og viser at de ville ha seieren. Det var en veldig lang kamp, men så utrolig deilig da sluttsignalet gikk, jublet 12-målsscoreren.

– Et monster

I seieren mot Nordstrand så Hansen ut som hun hadde dunket inn scoringer i eliteserien i en årrekke.

– Hun var et monster. Ikke bare var hun enorm offensivt, men hun er også en hærfører bakover på banen. Det er mange som bør grue seg til å møte hun i kampene framover, mener sportssjef Strømberg.

– Når hun er i den formen og prikker inn skudd på den måten, så er hun gull verdt for oss, skryter lagvenninnen Leila Laksiri som selv noterte seg for sju nettkjenninger.

Banens beste spiller skjønte ikke helt hva som skjedde.

– Jeg var veldig klar for kamp og ble utrolig giret av settingen, samtidig som laget setter meg opp fantastisk gang på gang, sier Hansen.

Fin bekreftelse

På de aller fleste forhåndstipsene er Nordstrand plassert langt over nedrykksstreken.

Med gårsdagens seier i eliteseriedebuten viser Rælingen dermed at de har store planer om å bite godt fra seg, til tross for at de er nedrykksdømt.

– Dette var en fin bekreftelse på at vi har noe her å gjøre. Vi vet selvfølgelig at det vil komme tøffe kamper, men på våre beste dager kan vi gjenta det vi gjorde her, fastslår Hansen.

Da må energien og tempoet være på samme nivå som det Rælingen leverte søndag kveld.

– Det blir helt klart nøkkelen for oss. I denne kampen var det fullt trøkk og engasjement fra den ene siden av hallen til den andre, i tillegg til de på tribunen. Vår mulighet er å fortsette å bruke det engasjementet og den energien, sier trener O'Sullivan.

Hele 470 tilskuere hadde tatt turen til Marikollhallen mot Nordstrand.

– Veldig morsomt. Det var like mange her under kvalifiseringskampene i høst, men da leverte vi ikke. Det gjorde vi nå, så jeg håper folk tar turen og hjelper oss neste gang også, avslutter treneren.

Akkurat det fortjener Rælingen.